Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Romainas Grosjeanas nori padovanoti „Lotus“ pirmąją pergalę po Ayrtono Sennos

„Lotus“ pilotas Romainas Grosjeanas teigia, kad jeigu jam pavyktų tapti pirmuoju lenktynininku, po Ayrtono Senna iškovojusiu pergalę su „Lotus“ bolidu, tai būtų ypatinga diena.
Romainas Grosjeanas
Romainas Grosjeanas / „Scanpix“ nuotr.

Šiemet ekipa demonstruoja puikią formą ir keliose lenktynėse jos komandos pilotai vos neužlipo ant aukščiausiojo nugalėtojų pakylos laiptelio, tačiau „Lotus“ vardu pavadintas bolidas paskutinį kartą laimėjo 1987 metais Detroite, JAV, kai A. Senna beveik puse minutės aplenkė Nelsoną Piquetą su „Williams“ ir Alainą Prostą su „McLaren“. Tiesa, toji „Lotus“ komanda tegyvavo tik iki 1994 metų, o dabartinė ekipa anksčiau dar buvo žinoma „Toleman“, „Benetton“ ir „Renault“ vardais.

Tačiau R. Grosjeanas teigia, kad jeigu jam pavyktų tapti pirmuoju „Lotus“ lenktynininku nuo A. Senna iškovojusio pergalę, tai pergalės šampanas taptų dar saldesnis.

„Nemanau, kad jaučiu didesnį spaudimą siekti pergalės. Manau, kad „F-1“ ir taip labai daug spaudimo. Jeigu mes laimėsime, tai bus fantastiška diena visai komandai ir jos nariams gamykloje, nes nuo sezono pradžios visi labai sunkiai dirbome ir tai būtų didelis pasiekimas“, – prancūzas sakė „Totalrace“ leidiniui.

„Ir jeigu aš tapčiau pirmuoju pilotu laimėjusiu su „Lotus“ nuo Ayrtono Senna laikų, tai būtų kažkas, ką reikėtų papildomo laiko suvokti ir džiaugsmo būtų dar daugiau, jausčiau didesnį pasitenkinimą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius