-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 31 /20:19

Po pirmosios „Samsonas Rally Rokiškis“ dienos rikiuotės priekyje žengia N.Gryazinas

Penktadienį duotas startas „Samsonas Rally Rokiškis“ varžyboms. Pirmąją dieną gausi, daugiau nei 80 dalyvių rikiuotė turėjo įveikti penkis greičio ruožus. Pirmieji trys driekėsi žvyru, o du paskutinieji – miesto gatvėmis greta Rokiškio dvaro.
Rezultatai po penkių GR
Rezultatai po penkių GR

Penktasis greičio ruožas

Penktame greičio ruože ir vėl greičiausias Teemu Asunmaa, tačiau nuo jo vos 0,7 sek. atsiliko „Agrorodeo“ duetas. N.Gryazinas užfiksavo trečią rezultatą.

VIDEO: Evaldo Gezevičiaus avarija Samsonas Rally Rokiškis miesto greičio ruože.

Po pirmosios ralio dienos lyderio poziciją išlaikė N.Gryazinas. Jis per pirmuosius penkis greičio ruožus prieš antroje vietoje esantį V.Žalą įgijo 10,2 sek. pranašumą.

Trečioje vietoje klasifikuojamas T.Asunmaa, kuris sėkmingai įveikė abu miesto greičio ruožus ir atsilikimą nuo V.Žalos sumažino iki 6,2 sek.

Ketvirtasis greičio ruožas

Ketvirtame, miesto greičio ruože greičiausias buvo suomis Teemu Asunmaa. Vos dviejų kilometrų distancijoje jis prieš antrą laiką parodžiusį Nikolajų Gryaziną įgijo 3 sek. pranašumą. Trečias čia buvo Dominykas Butvilas, kuris tvirtino, kad automobilis jam kelią nerimą, nes juntama keista vibracija.

Ketvirtame greičio ruože sustojo Martyno Samsono ir Ervino Snitko duetas. Ekipažo automobilį teko nustumti teisėjams.

Trečiasis greičio ruožas

Trečiame greičio ruože N.Gryazinas dar labiau pasididino savo atotrūkį nuo „Agrorodeo“. Rusų ekipažas juos aplenkė 1,9 sek. Trečias ir vėl čia buvo Teemu Asunmaa su Topi Luhtinenu.

Po trijų greičio ruožų lyderių trejetukas absoliučioje įskaitoje nepasikeitė ir dalyviai pasuko serviso zonos link, kur ruošis miesto greičio ruožams. Pirmasis automobilis GR4 pasirodys 18.30 val.

N.Gryazinas prieš V. Žalą jau turi sukaupęs 7,2 sek. T. Asunmaa lyderiui pralaimi 20,9 sek.

Antrasis greičio ruožas

Antrame greičio ruože Nikolajus Gryazinas taip pat buvo greičiausias, tačiau Vaidotą Žalą jis čia aplenkė tik 0,9 sek. Trečią laiką užfiksavo Teemu Asunmaa, kuris pakilo į trečią vietą ir skaičiuojant rezultatą po dviejų greičio ruožų.

Šiame greičio ruože ir vėl pasitaikė incidentų. Apsivertė 19-uoju numeriu pažymėtą „Škoda Fabia R5“ vairavęs lenkas Robertas Kocikas. Dėl gedimų pirmoji lenktynių diena baigta ir estui Ranno Bundsenui bei Karoliui Raišiui su BMW.

Pirmas greičio ruožas

Pirmame greičio ruože į priekį šovė Nikolajus Gryazinas. Jis 18,2 km ilgio greičio ruože „Agrorodeo“ duetą už savęs paliko 4,4 sek. Trečią rezultatą čia užfiksavo Martynas Samsonas su Ervinu Snitku.

Jau pirmasis greičio ruožas pažymėtas incidentais. Iš varžybų pasitraukė Gediminas Maškauskas su Stasiu Taraile, važiavę „Mitsubishi Lancer EVO“ . Jie apsivertė ir nusileido ant kūdros kranto. Taip pat incidentą patyrė Daumantas Zamokas su Vaidotu Orantu. Nuo kelio nuvažiavo ir savo BMW apdaužė ir Marius Žiukelis, tačiau žiūrovai pranešė, kad išspyręs priekinį stiklą ekipažas pajudėjo finišo link.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius