Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

F1 kvalifikaciją Saudo Arabijoje po lyderio klaidos laimėjo L.Hamiltonas

Panašu, kad čempionatas vis dar L.Hamiltono rankose. Jis Saudo Arabijos GP kvalifikacijos metu laimėjo ir startuos lenktynėse iš pirmos vietos. Per plauką nuo pole pozicijos buvo Maxas Verstappenas. Savo paskutinio greitojo rato metu jis fiksavo vieną rekordinį sektoriaus įveikimo laiką po kito, kol galiausiai starto-finišo tiesiojoje bolido galiniais ratais lietė sieną. Jis liko tik trečias.
Formulės 1 trasa Saudo Arabijoje, Džidoje (Jeddah)
Formulės 1 trasa Saudo Arabijoje, Džidoje (Jeddah) / Imago / Scanpix nuotr.

Pirmoje sesijos dalyje (Q1) kiek netikėtai prastus laikus užfiksavo abu „Aston Martin“ pilotai ir net nepateko tarp 15 greičiausiųjų. Q2 sesijoje mamą stebėjusią lenktynės „Ferrari“ boksuose ne juokais išgąsdino C.Sainzas. Jis tik per plauką važiuodamas dideliu greičiu nesudaužė savo bolido.

Kartu su ispanu į finalinę sesijos dalį nepateko ir D.Ricciardo su K.Raikkonenu. Neįtikėtinai gaila ir F.Alonso. Jis praeitose lenktynėse Katare lipo ant podiumo, o Saudo Arabijoje net nepateko tarp 10-ties greičiausių pilotų. Visgi skambiausia kvalifikacijos nata dar tik buvo priešaky. Išvažiavę atlikti savo finalinių ratų pilotai rizikavo. L.Hamiltonas užfiksavo greičiausią ratą.

Atrodė, kad Maxas Verstappenas savo paskutiniame rate pastatė viską ant kortos. Fiksavo vieną rekordinį sektorių po kito. Tačiau išvažiuodamas iš paskutinio posūkio lietė galiniu bolido ratu sieną ir dėl to liko tik trečias. Jį aplenkė ir antrą greičiausią ratą užfiksavęs V.Bottas.

Q1 sesija

Kol kas šį savaitgalį žmogus, kuris atrodė labiausiai išsigandęs – buvo C.Sainzo mama, kuri matė pavojingai iš trasos slystantį ispano bolidą. Po kvalifikacijos sesijos Sainzas skundėsi, kad „Ferrari“ bolidas buvo tiesiog nesuvaldomas. Pirmame savo rate finalinėje sesijoje slystelėjo ir L.Hamiltonas.

Po pirmųjų ratų greičiausias M.Verstappenas! Negalime sulaukti viską lemsiančių, paskutinių pilotų ratų. Ketvirtą greičiausią ratą rikiuotėje užfiksuoja P.Gasly. Atrodo, kad čia puikiai tinka „Honda“ varikliai. Tuo tarpu L.Hamiltonas gerina „Red Bull“ komandos piloto laiką! Dabar laukiame atsako iš Maxo. Jo paskutinis ratas... Ir jis užfiksavęs du rekordinius sektorius trenkiasi su bolidu į starto-finišo tiesiojoje esančią sieną! Atrodo, kad Maxas Verstappenas perdegė, o tuo pasinaudojęs kvalifikacijoje laimėjo Hamiltonas.

Q2 sesija

Pirmos sesijos metu C.Sainzas priekaištavo, kad trasoje yra daug aklų posūkių. Bolidai pasiekia didelius greičius, todėl kam nors suklydus kitas turi labai mažai laiko sureaguoti ir pristabdyti iki saugaus greičio. C.Sainzui jo paskutinį greitąjį sugadino pasimaišęs P.Gasly. Ar ko nors panašaus sulauksime ir Q2 sesijos metu? Jei M.Verstappenui pavyko užfiksuoti kone idealų „švarų“ ratą, tai L.Hamiltonui teko lenkti daug jį praleidžiančių varžovų bolidų. C.Sainzas tik per plauką nesudaužo bolido! Bandydamas užfiksuoti nors kokį greitą ratą C.Sainzas ir vėl išslydo iš trasos. Dėl to jis nepatenka ir į Q3 sesiją. Gaila ir visą savaitgalį puikiai važiavusio F.Alonso.

Į finalinę sesiją nepateko: D.Ricciardo, F.Alonso, K.Raikkonenas, D.Ricciardo, G.Russellas ir C.Sainzas.

Gautos žinios iš teisėjų, kad dėl FP3 sesijos metu apžvelgtų situacijų L.Hamiltonas išvengs sankcijų.

Q3 sesija

M.Verstappenas pirmasis užfiksuoja greičiausią rikiuotėje rato įveikimo laiką. Tuo tarpu L.Hamiltonas savo pirmame rate klydo. Savo antrojo greito rato metu jis gerina olando užfiksuotą laiką. Netrukus visų netikėtumui juos abu lenkia C.Sainzas su „Ferrari“! Netrukus jo užfiksuotą laiką pagerino M.Verstappenas, o vėliau ir V.Bottas. Sesijos pabaigoje S.Perezas užfiksuoja geriausią rato įveikimo laiką, o grįžus į boksus užgeso V.Botto variklis! Ar jis dar užsikurs? Didelis nusivylimas ir dėl „Aston Martin“ komandos, abu jų pilotai nepateko į Q2 dalį.

Į kita sesiją nepateko: S.Vettelis, L.Strollas, N.Latifi, M.Schumacheris, N.Mazepinas.

Kvalifikacijos sesija prasideda!

Vos po FP3 sesijos pabaigos teisėjai iškvietė L.Hamiltoną paaiškinti, kodėl jis nepaisė rodomų geltonų vėliavų. Taip pat teisėjai tirs ir jo incidentą su N.Mazepinu. Ar britas susilauks baudų?

Neseniai baigėsi paskutinė, trečioji treniruočių sesijos (FP3) dalis. Joje kiek netikėtai greičiausias buvo Maxas Verstappenas. Jis lenkė L.Hamiltoną net 0,214 s. Pavydėtiną formą vėl rodė „AlphaTauri“ pilotai. Tiek P.Gasly, tiek Y.Tsunoda užfiksavo geresnius trasos įveikimo laikus nei V.Bottas

Tartum iš „paukščio skrydžio“ užfiksuota naujoji „Jeddah Corniche Circuit“ trasa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius