-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saudo Arabijos lenktynininkas sukars 4000 km, kad dalyvautų „300 lakes rally“

Šiais metais Lietuvos ralio čempionatas (LRČ) negali pasigirti etapų, kuriuose sportininkai renka įskaitinius taškus, gausa. Žiemą neįvyko net du etapai, pirmasis vyko Latvijoje, o vasaros ralių kulminacija taps tradicinis trijų šalių festivalis – „300 Lakes Rally“. Jam artėjant, Lietuvos ir užsienio dalyviai turi laiko pasidalinti savo atsakymais į organizatoriaus pateiktus klausimus.
Rakanas Al Rashedas
Rakanas Al Rashedas

Penktadienį savo atsakymus iš daugiau nei 4 000 kilometrų, Saudo Arabijos sostinės Rijado, mums atsiuntė lenktynininkas Rakanas Al Rashedas. „300 Lakes Rally” jis dalyvaus su Suomijos šturmanu Jarkko Kalliolepo bei vairuos „Mitsubishi EVO IX“ automobilį. Dėkodamas už susidomėjimą juo, Rakanas papasakojo, kad girdėjo apie „300 Lakes Rally“ labai gerų atsiliepimų iš savo partnerių Suomijoje. Todėl, viską gerai apsvarstęs, pasirinko trijų šalių ralio festivalį kaip vieną iš savo karjeros vystymo Europoje etapų.

– Ar turite kokių nors talismanų, prietarų ar tradicijų?

– Visiškai ne! Aš pasitikiu savo galimybėmis ir padarysiu viską, kad tapčiau nugalėtoju!

Rakanas Al Rashedas
Rakanas Al Rashedas

– Linksmiausias ar netikėčiausias nutikimas ralyje?

– Turiu pripažinti, kad netikėčiausias ir tuo pačiu vienas nemaloniausių man nutiko Kuveite, kai paskutiniame greičio ruože prieš techninio aptarnavimo sustojimą, dingo stabdžiai. Visgi ir toliau nusprendžiau važiuoti maksimaliu greičiu ir naudotis tik rankiniu stabdžiu kiekviename posūkyje. Tokia rizika pasiteisino ir tada ralį finišavome trečioje vietoje.

– Koks bus „300 Lakes Rally“ nugalėtojų trejetukas?

– Man dar sunku spręsti. Nepažįstu nei šio ralio kelių, nei dalyvių. Niekada neteko lenktyniauti viename ralyje nė su vienu iš dalyvių sąraše esančių sportininkų. Žinau, kad Baltijos šalių sportininkai, kaip ir suomiai, garsėja savo greičiu ant žvyro dangos. Tačiau ir mes Saudo Arabijoje žvyro ir smėlio turime nemažai, tad tikiuosi neiškristi iš ralio greičiausiųjų sąrašo.

Rakanas Al Rashedas
Rakanas Al Rashedas

– Apie kokį rezultatą svajojate „300 Lakes Rally“?

– Noriu nugalėti.

– Ar jūsų sportinėje karjeroje buvo „proveržis“ kažkuriuo metu?

Rakanas Al Rashedas
Rakanas Al Rashedas

– Šis ralis bus ketvirtas mano karjeroje. Aš vis dar mokausi. Džiaugiuosi, kad su kiekvienu raliu ženkliai progresuoju. Didžiausias šio proveržio nuopelnas atitenka „Mahara Racing“ komandai ir mano treneriui bei komandos vadovui, čempionui, Jussi Välimäki.

– Kokį geriausią patarimą esate girdėjęs šiame sporte?

– Laikas, praleistas prie vairo treniruotėse padeda jaustis taip gerai, lyg būtum lenktynių karalius.

– Kas jums yra pavyzdys ir įkvėpėjas ralyje?

– Labiausiai mane įkvepia mano šeima. Jie taip pat yra ir mano didžiausi fanai bei padeda kaip tik gali.

Trijų šalių ralio festivalis „300 Lakes Rally” šiais metais vyks rugpjūčio 12-13 dienomis Zarasuose. Tai septintą kartą vykstantis renginys, apjungiantis tris kaimynines šalis – Latviją, Baltarusiją ir Lietuvą bei sukuriantis šventę ne tik sporto dalyviams ir fanams, bet apskritai vieną laukiamiausių vasaros švenčių visoms trims šalims. „300 Lakes Rally” yra ne kartą nominuotas bei apdovanotas įvairiais apdovanojimais – „Metų iniciatyva 2010“, „Sporto marketingo kampanija 2010“, „Sėkmingiausias Sporto Turizmo renginys 2011“ ir kt.

Šių metų sportinės festivalio dalies išskirtiniais elementais taps pirmą kartą vykstantys FIA „Baltic Rally Trophy” bei „King of Baltic Tarmac” apdovanojimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius