-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Schumacheris neatmeta sugrįžimo ateityje galimybės

Legendinis „Formulės-1“ lenktynininkas Michaelis Schumacheris trečiadienį popiet specialiai sušauktoje spaudos konferencijoje Ženevoje padėkojo savo gerbėjams už palaikymą, o apie neįvykusį sugrįžimą kalbėjo kaip apie labai liūdną momentą.
Spaudos konferencijoje M.Schumacheris dėkojo jį palaikiusiems sirgaliams
Spaudos konferencijoje M.Schumacheris dėkojo jį palaikiusiems sirgaliams / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Savaime suprantama, kad esu nusivylęs, – žiniasklaidai sakė M.Schumacheris. – Nuoširdžiai dėkoju visiems sirgaliams, motyvavusiems mane. Apie tokį jų palaikymą galėčiau tik pasvajoti“. Jis pabrėžė, kad laikas pasirengti buvo labai ribotas.

Jeigu visi pažeisti kaulai bei arterijos visiškai sugis, kaip medikas nematau priežasčių, kodėl jis negalėtų vėl važiuoti „Formulės-1“ bolidu, – sakė J.Peilas.

Tiesa, pasigirdo kalbų, kad 40 metų vokietis galbūt turėjo iš pradžių pasitikrinti sveikatą, o tik paskui skelbti apie sugrįžimo į „Formulę-1“ galimybę. „Michaelis buvo puikios sportinės formos, tačiau motociklo avarijoje patirtų traumų pasekmės pasireiškė tik važiuojat treniruotėje „Formulės-1“ bolidu. Kitokiu būdu tai sužinoti negalėjome“, – paaiškino lenktynininko asmeninis gydytojas Johannesas Peilas.

„Negalėjo būti geresnio pasirengimo nei to, kurį mes atlikome, – kalbėjo Šumis, po beveik trejų metų vieną kartą atlikęs treniruotę senesniu „Ferrari“ modeliu ir važiavęs kartais. Aktyvaus pasirengimo metu jis atsikratė keturių kilogramų.

Galimybės sugrįžti ateityje į „Formulės-1“ lenktynes M.Schumacheris kategoriškai neatmetė. Jau dabar imta spekuliuoti, kad M.Schumacheris 2010 metais startuos „Formulėje-1“, o „Ferrari“ jam ruošia trečią bolidą. „Nuolat šiuo klausimu vyksta spekuliacijos“, – tikino vokietis, taip išsisukdamas nuo tiesaus atsakymo.

Kalbėdamas apie vasarį įvykusią avariją motociklų lenktynėse septyniskart „Formulės-1“ pasaulio čempionas teigė, kad ten patyrė didžiausias traumas karjeroje. „Reikia džiaugtis, kad pasekmės nebuvo dar blogesnės, – kalbėjo J.Peilas. – Jeigu gydymas ir toliau taip sėkmingai vyks, ir visi pažeisti kaulai bei arterijos visiškai sugis, kaip gydytojas nematau priežasčių, kodėl jis negalėtų vėl važiuoti „Formulės-1“ bolidu. Tačiau galutinį sprendimą priims pats Michaelis“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./M.Schumacheris buvo nusivylęs
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./M.Schumacheris buvo nusivylęs

M.Schumacheris taip pat sakė, kad jo sugrįžimas niekada nebuvo planuotas: „Neturėjau jokio ketinimo grįžti. Tai buvo tiesiog noras ištiesti pagalbos ranką.“ Kad 2006 metais atsisveikino su didžiuoju sportu, M.Schumacheris teigė nesigailintis. „Tuomet mano baterija buvo tuščia. Niekuomet nesigailėjau dėl šio sprendimo“, – tvirtino vokietis. – Dabar man labiausiai gaila ir pikta, kad vasarį griuvau motociklų lenktynėse ir dėl to dabar negaliu daryti tai, ką noriu.“

Dar kartą žurnalistų perklaustas apie galimybę grįžti vėliau M. Schumacheris pasakė tik tiek: „Dabar tai tikrai nėra ta tema, apie kurią man norisi kalbėti ir galvoti. Ir toliau važinėsiu kartais, nes man tai teikia malonumo. Dėl kitų dalykų šiuo metu negali būti jokios diskusijos.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius