Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Scuderia Ferrari“: F-1 nederėtų mažinti etapų Europoje

„Ferrari“ viceprezidento Pierro Ferrari teigimu, „Formulė-1“ neturėtų mažinti Europoje vykstančių etapų skaičiaus.
Felipe Massa, „Ferrari“
Felipe Massa, „Ferrari“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Senajame žemyne vyks aštuonerios iš dvidešimties šių metų čempionato lenktynių, tačiau sporto komercijos teisių valdytojas Bernie Ecclestone'as yra užsiminęs norintis etapų skaičių čia sumažinti iki vos penkių.

„Mes manome, kad F-1 čempionatas turi apimti visą pasaulį, todėl natūralu, kad lenktynės vyksta už Europos ribų“, – renginio „Wrooom“ metu pareiškė P. Ferrari, vienintelis gyvas „Ferrari“ įkūrėjo Enzo Ferrari sūnus.

Apgailestauju, kad mes stokojame svarbių etapų, pavyzdžiui, Prancūzijos GP

„Aš tik apgailestauju, kad mes stokojame svarbių etapų, pavyzdžiui, Prancūzijos GP. Jei neteksime ir daugiau panašių lenktynių, bus labai gaila“, – teigė italas.

„Nepalaikau etapų Europoje mažinimo. Mums labai svarbios lenktynės Silverstoune (Didžiosios Britanijos GP – red. past.), Monzoje (Italijos GP) ir Spa (Belgijos GP). Kiekvienais metais ten vyksta fantastiškos lenktynėse, todėl tikiuosi, kad jų neteks ilgėtis“, – pridūrė jis.

Pastaruoju metu daugiausia abejonių kelia lenktynių Ispanijoje likimas. Abejonių dėl ateities visai neseniai išsakė varžybų organizatoriai ir Barselonoje, ir Valensijoje.

Legendinės lenktynės Belgijoje ateityje greičiausiai bus rengiamos kas antrus metus, dalijantis etapu su į „Formulę-1“ trokštančia sugrįžti Prancūzija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius