Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Sebastienas Loebas ir Timmy Hansenas Rygoje ralio kroso lentynėse sieks prizinių vietų

Devynis kartus pasaulio automobilių ralio čempionas ir „Peugeot Total“ komandos lenktynininkas Sébastienas Loebas šį savaitgalį vyksiančiame FIA ralio kroso MM Rygos etape nori vėl, kaip ir užpernai, iškovoti pirmą vietą. Didelių lūkesčių turi ir užpernai toje pačioje žiedinėje trasoje trečiąją vietą iškovojęs Timmy Hansenas, kuris šį sezoną ant podiumo buvo užlipęs jau du kartus, rašoma pranešime.
Ralio kroso lenktynės
Ralio kroso lenktynės / „Peugeot Sport/ MCH Photography“ nuotr.

Rugsėjo pradžioje Prancūzijoje, Lohéace, vykęs FIA ralio kroso pasaulio čempionato (WRX) etapas suteikė komandai puikią galimybę įvertinti paskutinius „Peugeot 208“ WRX EVO atnaujinimus. Nors namų trasoje, esant stipriai konkurencijai vykusiame finale apsistota ties 5 ir 6 vietomis, tai tik dar labiau padidino lenktynininkų troškimą vėl patekti ant podiumo. Likus keturiems etapams iki FIA WRX sezono pabaigos, „Team Peugeot Total“ komandų įskaitoje užima trečią vietą, o iš lenktynininkų aukščiausią vietą yra iškovojęs Timmy Hansenas, šiuo metu jis yra ketvirtas. Sébastienas Loebas yra šeštas, nors nuo trečios vietos jį skiria tik 9 taškai. Kevinas Hansenas WRX serijoje pasiekė aštuntą vietą.

„Peugeot Total“ komandos vadovo Kennetho Hanseno teigimu, kiekviena žiedinė trasa turi savo specifiką, ir Ryga nėra išimtis. „Tai gana siauras ir techniškas žiedas, kuriame atitvarai yra labai arti trasos, tad vietos klysti nėra, – teigia jis. – Prieš varžybas Rygoje turėjome bandomąjį važiavimą Prancūzijoje, kad į Latviją atvyktume kuo geriau pasiruošę.

„Peugeot Total“ komandos lenktynininkas Sébastienas Loebas pasakojo, jog turi daug gerų prisiminimų, susijusių su Rygos žiedine trasa, nes čia jis iškovojo savo pirmąją vietą FIA WRX serijoje. „Praėjusių metų vasarą bandomajame važiavime šioje trasoje su „Peugeot 208 WRX Evo“ pasiekėme gerų rezultatų, – pasakojo Loebas. – Ir Lohéaco etape pasiekėme gerą greitį, tačiau pritrūko sėkmės. Tikiuosi, kad Ryga šįkart man bus palankesnė nuo pat pradžių“.

„Peugeot Total“ komandos lenktynininkas Timmy Hansenas patvirtino, kad labai laukia Rygos etapo.

„Trasos pakraščiuose nuolat buvo daug aistringų ralio kroso gerbėjų, o mūsų komandai anksčiau čia sekėsi gerai, todėl žiūrėsim, kaip bus šįkart, – sakė Hansenas. – Rygos žiedinei trasai visų pirma būdingas geras sukibimas, ir tai labai techniška trasa, tikras iššūkis tiek lenktynininkams, tiek komandai. Bandysime Rygoje pademonstruoti tai, ką išmokome Lohéaco etape. Žinau, kad turime viską, ko reikia sėkmei pasiekti“.

FIA WRX pasaulio čempionato 9 etapas vyks legendinėje Rygos žiedinėje trasoje šį savaitgalį, rugsėjo 15–16 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius