Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Sebastienas Loebas debiutuos DTM lenktynių serijoje: sės prie „Ferrari“ vairo

Devynis kartus pasaulio ralio čempionas Sebastienas Loebas startuos pirmame 2022-ųjų metų DTM lenktynių serijos etape, kuris vyks balandžio pabaigoje. Jis čia pakeis kitą komandos pilotą Nicką Cassidy, kuris tą savaitgalį dalyvaus „Formula E“ lenktynėse. Planuojama, kad S.Loebas prie „AlphaTauri Ferrari“ komandos prisijungs ir dar keliuose kituose DTM sezono etapuose.
Sebastienas Loebas
Sebastienas Loebas / „Red Bull“ nuotr.

Sebastienas Loebas praėjusį savaitgalį jau išmėgino DTM lenktynių serijai paruoštą „Ferrari 488 GT3“ automobilį. Treniruočių sesija buvo surengta „Spa-Francorchamps“ trasoje. Dar viena testų sesija artėjantį savaitgalį jo laukia Hockenheime.

„Per savo karjerą man patikdavo keisti disciplinas. DTM serija yra garsus čempionatas ir dabar gavęs galimybę pabandyti čia lenktyniauti aš nedvejodamas sutikau. Tai bus iššūkis man, nes vairavimo stilius čia bus visiškai kitoks nei aš įpratęs. Taigi, dabar metas dirbti ir treniruotis.

„Red Bull“ nuotr./Sebastienas Loebas
„Red Bull“ nuotr./Sebastienas Loebas

Mano užduotis bus kaip galima greičiau pajusti savo ritmą ir pasidalinti patirtimi su komanda dėl automobilio reguliavimo“, – „Motorsport.com“ portalui sakė Sebastienas Loebas.

Devynis kartus pasaulio ralio čempionas Sebastienas Loebas ir toliau demonstruoja, kad jo sportinė forma yra tiesiog puiki. Šių metų Dakaro ralyje jis iškovojo antrąją vietą nusileisdamas tik Nasserui Al-Attiyah. Vėliau pirmame Pasaulio ralio čempionato etape Monte Karle jis įveikė pagrindinį savo oponentą Sebastieną Ogier ir tapo nugalėtoju.

„Mums garbė rikiuotėje turėti visų laikų sėkmingiausią ralio lenktynininką, kuris pasirodys sezono atidarymo etape Portimao trasoje. Jo karjeros pasiekimai kalba patys už save. Tačiau tai yra labai sunkios lenktynės su stipriais vairuotojais, todėl Sebastienui nebus lengva. Jis šiose lenktynėse pakeis Nicką Cassidy ir kausis dėl komandos taškų, todėl manau, kad Sebastienas bus labai motyvuotas pasirodyti sėkmingai“, – sakė DTM lenktynių serijos direktorius Gerhardas Bergeris.

Sebastienas Loebas nėra pirmoji ralio žvaigždė, sėsianti į DTM lenktynių serijos automobilį. Prieš keletą metų tą yra padaręs jo tautietis Sebastienas Ogier. 2018-ais metais jis svečio teisėmis buvo pakviestas lenktyniauti „Mercedes“ ekipoje „Red Bull Ring“ trasoje.

Šių metų Sebastieno Loebo sportinėje programoje numatytas dalyvavimas visuose FIA Pasaulio ralio reido čempionato etapuose su „Bahrain Xtreme“ komanda. Taip pat jis varžysis ir „Extreme E“ varžybų serijoje.

Parengta pagal „Motorsport.com“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius