-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sekmadienį – pirmosios legalios automobilių lenktynės Kėdainių gatvėse

Šventinę Kovo 11-ąją automobilių sporto gerbėjai turės galimybę paminėti Kėdainiuose. Šio miesto gatvėse organizuojamas automobilių sprinto varžybų Kėdainių mero taurei laimėti pirmasis etapas iš trijų. Taip pat šalia šio renginio vietos vyks ir slalomo varžybos, kuriose galės startuoti ne tik pagrindinio renginio dalyviai, bet ir automobilių sportui prijaučiantys žiūrovai.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Organizatorių nuotr.

Vienas iš renginio organizatorių, „KTK racing division“ komandos vadovas Povilas Bonkevičius pasakoja, kad veiksmo varžybų dieną bus nuo ryto iki vakaro. Sprinto rungtis miesto gatvėmis tęsis nuo 9 val. iki 17 val.

Tuo pačiu metu bus organizuojama ir slalomo rungtis. Sumokėję vos trijų eurų starto mokestį čia nuosavu automobiliu galės sudalyvauti ir žiūrovai. Šiai rungčiai registracija bus vykdoma vietoje.

Organizatorių nuotr./Renginio akimirka
Organizatorių nuotr./Renginio akimirka

Pasak organizatoriaus, pagrindinėse sprinto varžybose bus išties karšta, kadangi jau dabar į renginį užsiregistravo 120 dalyvių. Jie varžysis net aštuoniose skirtingose klasėse, suskirstytose pagal vairuojamos technikos galingumą ir paruošimą automobilių sportui. Atskiroje įskaitoje galės varžytis damos bei jauniai.

Be to, organizatoriai, siekdami skatinti jaunimą pasirinkti automobilių sportą, nusprendė jaunių klasės dalyvius atleisti nuo starto mokesčio.

Organizatorių nuotr./Renginio akimirka
Organizatorių nuotr./Renginio akimirka

„Labai džiaugiamės galėdami bendradarbiauti su Kėdainių meru Sauliumi Grinkevičiumi bei visiems gerai žinomu lenktynininku Edvinu Pagirsku, kurie šią idėją padeda įgyvendinti visokeriopai.

Taip pat labai smagu šalia turėti stiprų autoklubą „Autoralis“ ir jį matyti organizatorių gretose.

Turbūt didžiausi šio renginio iniciatoriai yra ilgametis ir didžiulę patirtį sukaupęs lenktynininkas Edvinas Pagirskas ir ne vieną Lietuvos čempioną paruošusio klubo „Autoralis“ vadovas Gintaras Šadauskas bei žinoma mes – jauna ir ambicinga Kauno technikos kolegijos studentų „KTK racing division“ komanda“, – pasakojo Povilas Bonkevičius.

Organizatorių nuotr./Renginio akimirka
Organizatorių nuotr./Renginio akimirka

Povilas Bonkevičius, pabrėžė, kad renginio žiūrovams taip pat nestigs aktyvių pramogų. Jie galės ne tik stebėti miesto gatvėmis lenktyniaujančius automobilius, bet ir patys įsitraukti į įvairias rungtis.

Čia kiekvienas galės dalyvauti „DYNAMI:T“ sprinto bėgimo varžybose bei pademonstruoti savo gabumus, kuo greičiau pakeičiant automobilio ratą.

Organizatorių nuotr./Renginio akimirka
Organizatorių nuotr./Renginio akimirka

Visų dalyvaujančių lauks įvairūs prizai. Maisto ir gėrimų vežtis nereikės – prekyba vyks vietoje.

Organizatoriai žiūrovus ragina į renginį atsivežti tik gerą nuotaiką ir per varžybas elgtis drausmingai, paisyti teisėjų bei apsaugos darbuotojų nurodymų.

Organizatorių nuotr./Renginio akimirka
Organizatorių nuotr./Renginio akimirka

Kaip sako vienas iš varžybų organizatorių Povilas Bonkevičius, tai pirmasis etapas iš trijų numatytų, todėl pirmiausia svarbu sėkmingai įvykdyti debiutines varžybas Kėdainių miesto gatvėmis ir siekti tikslo toliau.

Daugiau informacijos apie šį ir kitus „KTK racing division“ renginius galite rasti organizatorių „Facebook“ paskyroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius