-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Riga Summer Race 2015“ – oficiali atnaujintos trasos atidarymo ceremonija ir šou ore

Lenktynių festivalis „Riga Summer Race 2015" kviečia visus žiūrovus ir dalyvius į atnaujintą „Bikernieki“ trasą jau šį savaitgalį, rugpjūčio 22-23 dienomis. Sekmadienį dalyvių ir visų susirinkusiųjų Rygoje lauks ypatingas renginys ir trasos atidarymo ceremonija su specialiu aviatorių pasirodymu. Oficialius startas bus skelbiamas 12-ą valandą.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / V.Zageuss nuotr.

„Aviatorių pasirodymų ir šou Bikernieki trasoje nebuvo labai daug metų, kone gerą dešimtmetį. Be to, pasirodymai niekada nevyko automobilių lenktynėse, tad tai bus – tikrai smagus pirmasis startas tiek mums, tiek reginys žiūrovams. Galiu garantuoti, kad pasirodymas — tikrai verta dėmesio staigmena visiems susirinkusiems“, – žada šou organizatorius Edgaras Cipanas.

Aviatorių programos pradžia – sekmadienį, rugpjūčio 23 dieną, lygiai vidudienį ir truks pusvalandį iki 12.30 val. Jo metu, bus galima išvysti Latvijos meistrų konstruotą „Tarragon“ lėktuvą bei „PITTS 12 Monster“, pilotuojamus oro meistrų-pilotų Valentino Vasjako ir Aleksandro Brincialovo.

„Tarragon“ šiuo metu Europoje – greičiausias savo „ultralight” klasėje, kuris geba pasiekti maksimalų 370 km/val. greitį. Lėktuvas sukonkstruotas iš anglies pluošto ir sveria vos 295 kilogramus.

„Riga Summer Race“ lenktynės
„Riga Summer Race“ lenktynės

Kitas lėktuvas, kurį žiūrovai išvys aviatorių pasirodymo metu — sportinis „PITTS 12 Monster“. Jį, remiantis amerikiečių brėžiniais, 2011 metais sukonstravo latvis Victoras Alesino. Lėktuvėlis sveria 790 kg ir turi 360 arklio galių, 10,2 litro ir 9 cilindrų radialinį variklį. Šis „mažylis“ gali atlikti bet kokius akrobatinius manevrus.

Planuojama, kad per dvi lenktynių dienas „Riga Summer Race 2015“ lenktynėse pasirodys apie 150 įvairių klasių ir lenktynių serijų dalyvių iš 9 šalių. Planuojama išvysti vien 20 „BMW Extreeme“ ir „BMW 325“ klasių vairuotojus, daugiau, kaip dvešimt Baltijos šalių čempionato dalyvių, tarp kurių – Lietuvos greičiausieji.

Organizatorių nuotr./„PITTS 12 Monster“
Organizatorių nuotr./„PITTS 12 Monster“

Sekmadienį po trasos atidarymo ceremonijos pasirodys ir žiūrovus užkariaujančios legendos su „Le Mans Europe“ serijos lenktynių dalyviu Konstantinu Calko. 

Pirmąją dieną pačios lenktynės prasidės 12-ą valandą ir tęsis iki 21-os valandos. Sekmadienį, rugpjūčio 23 dieną, lenktynės prasidės iš karto po aviatorių pasirodymų 12.30 val. ir tęsis visą popietę iki 18 val. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius