Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Septyni esminiai „Formulės 1“ taisyklių pokyčiai, įsigaliojantys šiame sezone

Naujasis „Formulės 1“ sezonas mums žada daug naujovių. Ne tik kad pamatysime visiškai naujo tipo bolidus, prie kurių visus metus dirbo komandos, tačiau turėsime ir daug svarbių pokyčių taisyklėse. Šįkart aptarsime ryškiausias naujoves 2022 metų sezone. Taip pat primename, kad čempionato startas jau kovo 20 d. dieną Bahreine.
Formula1.com nuotr.
Naujasis 2022 m. F1 bolidas. Formula1.com nuotr.

1. „Užšaldomi“ šiuo metu naudojami varikliai

Dabartiniams hibridiniams „Formulės 1“ varikliams jau aštuoneri metai. Per tuos metus jie buvo itin ištobulinti. Komandoms baigiant sutarti dėl naujo tipo variklių reglamento, pagal kurį nuo 2026-ųjų metų varikliai bus varomi 100 proc. tvariu kuru, priimtas ir kitas svarbus sprendimas. Komandos susitarė, kad, norint sutelkti dėmesį į ateities jėgainių kūrimą, dabartinių tobulinimas bus uždraustas, taip tartum įšaldant esamus variklius.

Šis draudimas užkirs kelią komandoms panaudoti didelius finansinius resursus dėl to, kad greičiausiai tik maža dalimi pagerintų turimas jėgaines. Todėl, užuot dar tobulinus esamus, bus skatinama sutelkti visą dėmesį į naujos kartos agregatus.

Visgi paliekama šiokia tokia išimtis. Jei kas nors susidurs su problemomis, susijusiomis su patikimumu – varikliuose su tuo susijusius mazgus bus galima patobulinti. FIA leis dėl patikimumo, saugumo ar taupymo sumetimų atlikti tam reikalingus pakeitimus. Tobulinimo draudimas negalios tik nedidelei smulkių komponentų daliai.

2. Grįžimas prie dviejų dalių prieš sezoninių bandymų

Pernai matėme trumpiausią istorijoje priešsezoninę dalį. Dėl taupymo sumetimų uždraudus tobulinti daugelį bolidų mazgų, komandos prieš sezono startą turėjo vos tris dienas bandymams Bahreine. Po didelių pokyčių 2022-aisias ir faktiškai visiškai naujų bolidų. Šiais metais prieš sezoninę testų dalį nutarta padvigubinti.

Pirmieji testai Barselonoje bus rengiami 2022 metų vasario 23–25 dienomis, o antrieji vyks Bahreine kovo 10–12 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius