-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaurės Europos zonos šalių ralio kroso varžybas Vilkyčiuose paįvairino lietus

Sekmadienį Vilkyčiuose įvyko Lietuvos ralio kroso čempionato pirmasis etapas ir Šiaurės Europos zonos šalių (NEZ) ralio kroso trečiasis etapas.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Vaidoto Vilko nuotr.

Varžybų pradžioje plieskė kaitri saulė, tačiau oro sąlygos netruko persimainyti. Iš dangaus prapliupus lietui lenktynininkams tapo kur kas sunkiau valdyti savo plieninius žirgus, tačiau žiūrovai buvo apdovanoti įspūdingais slydimais ir kontaktais.

Varžybų metu užfiksuota ir kur kas pavojingesnių incidentų nei automobilių susidūrimai ar smūgiai į atitvarus. Viename iš važiavimų užsiliepsnojo ir ugnies gerokai nuniokotas buvo Kęstučio Gylio „Subaru“. Sportininkui liepsnų išvengti pavyko, tad lenktynininkas atsipirko tik finansiniais nuostoliais.

Divizione D-1 nugalėtoju tapo rusas Romanas Stepanenko. Jis už nugaros paliko du ASK „Vilkyčiai“ atstovus Algimantą Gliką ir varžybų organizatorių Kazimierą Gudžiūną.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Vaidoto Vilko nuotr./Varžybų akimirka

Tokia pačia tvarka prizininkų trejetas išsirikiavo ir „NEZ Super Cars“ klasėje. Romanas Stepanenko uždirbo 20 taškų, trimis mažiau pelnė Algimantas Glikas. Kazimieras Gudžiūnas susižėrė 15 taškų.

Bendroje NEZ šalių ralio kroso komandų įskaitoje tautiečiai surinko didžiausią balų skaičių – 63. Antroje vietoje liko Norvegijos lenktynininkai su 53 taškais. 39 taškus iškovojo ir trečią vietą užsitikrino Latvijos lenktynininkai.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Vaidoto Vilko nuotr./Varžybų akimirka

Lietuvos čempionato pirmajame etape į pirmąją poziciją įsiveržė „ASK Vilkyčiai“, surinkę 50 taškų. Antoje vietoje liko „Mažeikių ASK“ su 12 taškų. Trečiąja ir ketvirtąja vietas pasidalijo po 9 taškus surinkusios „Via Baltica“ ir „Ukmergės AMSK“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius