Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Skaičius 13 B.Vanagui nelaimingas: patyrė avariją, pasitraukė iš „Rally Estonia“

Benediktas Vanagas ir Mindaugas Čepulis antrą „Rally Estonia“ dieną patyrė avariją ir pasitraukė iš lenktynių.
Benediktas Vanagas ir Mindaugas Čepulis „Rally Estonia“
Benediktas Vanagas ir Mindaugas Čepulis „Rally Estonia“ / GF Pitlane nuotr.

Būtent 13-as greičio ruožas buvo nesėkmingas lietuvių ekipažui. 15min žiniomis, „Škoda Fabia R5“ išlėkė iš trasos ir lenktynių tęsti negali. Abu ekipažo nariai sveiki. Iki avarijos Benediktas ir Mindaugas važiavo būdami 15-17 vietoje bendroje įskaitoje. Šeštadienį „Rally Estonia“ startavo 104 ekipažai, tačiau po pirmos dienos iškrito net 31.

Automobilis šalia trasos prastovės dar valandą, jį bus galima pasiimti tik tuomet, kai ralistai įveiks GR 15 (tą patį GR 13 antrą kartą).

GF Pitlane nuotr./B.Vanago automobilis po avarijos
GF Pitlane nuotr./B.Vanago automobilis po avarijos

15min jau rašė apie avariją, kurią šeštadienį patyrė Egidijus Valeiša ir Mindaugas Varža. VIDEO galite žiūrėti čia.

Kajaus Samsono nuotr./E.Valeišos ir M.Varžos avarija „Rally Estonia“
Kajaus Samsono nuotr./E.Valeišos ir M.Varžos avarija „Rally Estonia“

Netrukos po avarijos jos priežastis bei savo sprendimą trauktis gyvoje transliacijoje aptarė ir Benediktas Vanagas. Didžiausiame Baltijos šalyse „Shell Helix Rally Estonia“ antrą varžybų dieną lietuviai lenktynes baigė būtent velnio tuzinu pažymėtame greičio ruože.

Oficialioje „Rally Estonia“ svetainėje gyvai pateikiamoje rezultatų suvestinėje ties B.Vanago ir M.Čepulio duetu atsiradęs įrašas „Out of road“ reiškė, kad šiems Lietuvos atstovams ralis baigėsi anksčiau laiko – jų automobilis nulėkė nuo kelio. Iškart po to B. Vanagas suskubo nuraminti jo pasirodymą sekusius aistruolius, kad ekipažo nariai visiškai sveiki ir jų technika beveik nenukentėjo, tačiau apmaudi klaida nebeleido toliau tęsti lenktynių.

„Tai yra stenogramos užsirašymo klaida – netinkamai pasižymėjome atstumą iki posūkio po tramplino. Nuslydome nuo kelio ir lengvai apsivertėme. Viskas įvyko gana „minkštai“. Automobiliui nieko baisaus nenutiko, galėtume važiuoti toliau, tačiau dviese neatverčiame jo ant ratų. Laukiame greičio ruožo pabaigos, kuomet galės atvažiuoti komandos pagalba. Šis ralis mums jau baigtas“, – tiesiai iš trasos po patirtos avarijos kalbėjo B.Vanagas.

„General Finqancing team Pitlane“ komandos ekipažui iki ralio finišo Tartu mieste buvo likę įveikti dar tris greičio ruožus – apie 30 kilometrų. Tai yra penktadalis visos distancijos, kurią dalyviai dvi varžybų dienas važiavo lenktyniniu režimu pietų Estijos keliais.

Po pirmos ralio dienos B.Vanagas su šturmanu Mindaugu Čepuliu tarp visų dalyvių rikiavosi aštuoniolikti, o sekmadienį buvo pakilę iki 15-tos pozicijos.

„Tai tikrai labai geras, sudėtingas ralis. Esu tikras, kad jis ne tik pateisino, bet ir pranoko daugelio lūkesčius. Tokio lygio lenktynėse reikia važiuoti itin stipriai, o kiekvienas čia nuvažiuotas kilometras – tai didelis kiekis naujos ir vertingos patirties. Nėra abejonių, kad mes dar tikrai čia sugrįšime. Reikia tikėtis, kad organizatorių ambicijos tapti WRC etapu kuo greičiau taptų realybe“, – kaimynams estams linkėjo B.Vanagas.

Šeštadienį iki septinto greičio ruožo sėkmė lydėjo ir kitą lietuvių ekipažą – Egidijų Valeišą su Mindaugu Varža. Jie laikėsi 16-toje pozicijoje, bet viename apgaulingame posūkyje automobilis kliudė pakelės griovyje buvusius akmenis ir kelis kartus vertėsi.

Po trylikos greičio ruožų pirmauja tautiečių karštai palaikomas pasaulio ralio čempionato pilotas iš Estijos Ottas Tanakas su šturmanu Martinu Jarveoja. WRC gamyklinei „Toyota Gazoo Racing WRT“ atstovaujantis duetas pilotuoja „Toyota Yaris WRC“. Antroje vietoje rikiuojasi Naujosios Zelandijos atstovas Haydenas Paddonas („Hyundai i20 Coupe WRC“), o trečias žengia airis Craigas Breenas („Citroen C3 WRC“). Greičiausiųjų penketuke ir toliau tvirtai laikosi R5 kategorijos pilotai iš Skandinavijos – pernykštis Suomijos N grupės čempionas Eerik Pietarinen ir jo tėvynainis Jari Huttunen.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius