-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Slalomo mėgėjai Šiauliuose susidūrė su organizatorių ir gamtos išbandymais

Bačiūnų kartodrome surengtas trečiasis Šiaulių slalomo čempionato etapas. Jame dalyviams teko pasivaržyti ne tik tarpusavyje, bet ir pakovoti su gamta. Varžybų metu oro sąlygos nuolat keitėsi. Įkaitusią trasą vėsino lietus, o vėliau iš dangaus pabiro ir ledukai.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Nerijaus Jankausko nuotr.

Varžybų išvakarėse, treniruočių metu neišvengta ir incidentų. Greitoje trasoje savo jėgas pervertinę sportininkai neretai nulėkdavo į pievą, o kai kam, peršokus padangas, teko laukti ir bendraminčių pagalbos.

Organizatoriai nusprendė, kad trasoje automobiliai varžysis poromis. Vienu metu startavusių dalyvių trasos persipindavo saugiose vietose. Šitaip lenktynininkai turėjo įveikti po keturis ratus. Visi keturi važiavimai buvo įskaitiniai. Dalyviai tvirtino, kad toks varžybų formatas, kai startuoja du dalyviai, prideda varžyboms azartiškumo.

Varžybų rengėjai pasistengė, kad trasa būtų greita, tad tiesiose atkarpose kai kurie automobiliai pasiekdavo daugiau nei 100km/h greitį. Iš pradžių greitai lėkę dalyviai tempą sumažino prasidėjus lietui. Trys vairuotojai iš kovos pasitraukė sugedus technikai.

Nerijaus Jankausko nuotr./Varžybų akimirka
Nerijaus Jankausko nuotr./Varžybų akimirka

Per 50 dalyvių buvo suskirtstyti į keturias klases pagal vairuojamą techniką. Automobilių, varomų keturiais ratais, gretose geriausią rezultatą pademonstravo Daivaras Skiotys. Jis antroje vietoje paliko Arminą Živatkauską. Trečias finišavo Modestas Gedvygas.

FWD klasėje dominavo Mantas ir Darius Vrubliauskai, vairavę „Mitsubishi Colt“. Mantas galutinėje rikiuotėje Darių įveikė septyniomis sekundėmis. Trečias čia finišavo Evaldas Gulbinas su „Honda Prelude“.

Nerijaus Jankausko nuotr./Varžybų akimirka
Nerijaus Jankausko nuotr./Varžybų akimirka

RWD klasėje susirinko trylika dalyvių. Klasės pagrindą sudarė BMW automobiliai, tačiau čia užsiregistravo ir du LADA bei vienas „Honda S2000“ vairuotojas. Pirmąją vietą čia iškovojo Mantas Juotka su BMW 320. Pozicija žemiau įsitvirtino Remigijus Ubartas su BMW 325. Trečią vietą išplėšė Valdas Laurinkevičius su „Honda S2000“.

Laisvojoje klasėje puikiai pasirodė BMW vairuotojai. Visos trys prizinės vietos atiteko BMW 325 modelius vairavusiems slalomo gerbėjams. Pirmasis finišavo Remigijus Libartas, kuris už savęs paliko atitinkamai Liną Pučinską ir Sidą Vaitekūną.

Organizatoriai skelbia, kad ketvirtasis Šiaulių slalomo čempionato etapas įvyks birželio 15-ą dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius