-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Smalininkų trasoje kovėsi Lietuvos kartingo meistrai

Savaitgalį Jurbarko rajone esančioje Smalininkų kartingo trasoje kovėsi ryškiausi Lietuvos kartingo meistrai – šeštadienį čia vyko Lietuvos kartingo federacijos Lietuvos čempionato antro etapo varžybos.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Organizatorių nuotr.

Smalininkų kartodromas – bene greičiausia kartingo trasa Lietuvoje. Tai Europos kartingo čempiono Simo Juodviršio „namų“ trasa. Turtinga istorija garsėjantys Smalininkai patogūs ir svečiams iš užsienio – ir šį savaitgalį, jau tradiciškai, čia buvo ir lenktynininkų iš Rusijos Kaliningrado srities.

Į nedidelį miestelį kadaise vedė dar vokiečių statytas geležinkelis, prie Nemuno dar dabar galima pamatyti seno prekybinio uosto fragmentus, na o šiais laikais į jį suvažiuoja garsiausi Lietuvos sportininkai. Organizatoriai pastebi, kad Smalininkuose buvo daugiau dalyvių, nei čempionato pirmo etapo lenktynėse Vilniuje.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

Galingiausiose klasėse – ir Europos čempionai

Į tribūnas susirinkę automobilių sporto aistruoliai tikėjosi tikro šou – antrojo kartingo čempionato etapo varžybose važiavo ir Europos čempionas Simas Juodviršis, kuris praktiškai yra „užaugęs“ šiame kartodrome.

Lietuvos kartingo čempionate važiuojanti technika įvairi, tačiau bene tobuliausi yra „KZ2“ klasės aparatai. Visi stabdomi ratai, šešių pavarų dėžė ir motorai su aukštu forsavimo laipsniu šios klasės bolidams suteikia itin daug galimybių. Tai savotiška kartingo „F1“. „KZ2“ bolidais lenktyniaujantys sportininkai važiuoja jungtinėje grupėje kartu su „DD2“ klasių sportininkais.

Jungtinės klasės finale triumfavo „Paske Racing“ pilotai Paulius Paškevičius ir Ignas Misevičius pilotavę „KZ2“ klasės kartingus, o trečias finišavo silpnesnį „DD2“ klasės kartingą vairavęs publikos numylėtinis Simas Juodviršis.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

„Open 125“ klasėse – įspūdinga kova

„Open 125 Junior“ ir „Open 125 Senior“ – naujos jungtinės įvairių variklių gamintojų klasės. „Tai irgi šių metų čempionato naujiena. Ir, panašu, tai pasiteisino. Iškart susidarė gausus dalyvių būrys. Itin efektingai atrodo pati kova trasoje“, – sakė R.Savickas.

„Open 125“ finale triumfavo Andrius Gelžinis iš „Juta Racing“, o „Open Junior“ kategorijoje nugalėtoju tapo „ART Kart“ atstovaujantis Kasparas Vaškelis.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

Jauniausieji žiūrovams dovanojo gražų važiavimą ir kovos akimirkas

Net ir klasėse, kuriose varžosi jauniausi sportininkai, netrūko kovos ir gražaus važiavimo. Klasėse „Micro“ ir „Mini 60“ varžosi patys mačiausi lenktynininkai. Lietuvos kartingo čempionato varžybose („Micro“ klasės važiavimuse) galima sutikti ir lenktynininkų, kurie dar tik pradinukai. Tačiau taip kartais prasideda labai rimtas kelias. 

„Mini 60“ finalo nugalėtojai finišavo tokia tvarka – Ąžuolas Eidukas, Sergey Guasrov ir Silvestras Alkeksejevas. Na o pačios mažiausios klasės „Micro“ finale pirmu tapo Matas Sidekerskis, antras finišavo Kajus Šikšnelis, o trečia finišo liniją kirto Martynas Morkis.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

Kitas, trečias Lietuvos kartingo federacijos Lietuvos kartingo čempionato etapas vyks birželio 21-22 dienomis, toje pačioje Smalininkų trasoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius