Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Storent Racing Team“ planą įvykdė – laimėjo antrąją vietą „Perimetro“ varžybose

Praėjusį savaitgalį Tauragėje baigėsi keturias dienas trukusios „Autoaibė Lithuanian Baja – Perimetras“ varžybos. Jose startavo ir po keturių šimtų kilometrų kovos antrąją vietą „Sport“ klasėje iškovojo „Storent Racing Team“ duetas – Justinas Putys su Valdemaru Milaševskiu, rašome pranešime.
„Storent Racing Team“
„Storent Racing Team“ / Komandos nuotr.

Dar prieš startą komandos vairuotojas Justinas Putys pasakojo, kad šiemet „Storent Racing Team“ ekipos ambicijos buvo pagerinti praėjusių metų „Perimetro“ pasiekimą, kuomet duetas žengė ant trečiojo podiumo laiptelio.

Šįsyk komanda važiavo dar labiau disciplinuotai, tad galutinėje rikiuotėje atsidūrė antrojoje pozicijoje ir į viršų kėlė šio etapo trofėjus. Tiesa, komandai varžybos buvo išties nelengvos ir dėl vietos ant prizininkų pakylos teko rimtai pakovoti su itin pajėgiais oponentais.

Komandos nuotr./„Storent Racing Team“
Komandos nuotr./„Storent Racing Team“

„Pirma diena mums buvo gana sudėtinga. Kol pagavome ritmą, kol įsivažiavome, darėme klaidas. Finišuodavome ne pačiais geriausiais laikais. Antrą dieną jau buvo geriau, klaidų darėme vis mažiau. Trečioji diena mums buvo ilga, bet važiavome savo tempu, stabiliai, pavyko išvengti navigacinių problemų bei didesnių gedimų.

Tiesa, po antrosios dienos finišo mums sugedo starteris, todėl mechanikai visą naktį, iki pat septynių ryto tvarkė šią problemą. Galiausiai starterį mums paskolino Virginijus Narauskas. Ačiū jam už pagalbą ir mūsų komandos mechanikams už didžiules pastangas“, – sakė „Storent Racing Team“ ekipos vairuotojas Justinas Putys.

Komandos nuotr./„Storent Racing Team“
Komandos nuotr./„Storent Racing Team“

Pasak Justino Pučio, greičio ruožai šiemet buvo išties įvairūs – nuo ilgų ir greitų tiesiųjų, kur buvo galima atskleisti visą „Mitsubishi Pajero EVO“ potencialą iki lėtų ir smėlingų vietų, kuriose reikėjo pasukti galvą, kaip geriau įveikti vieną ar kitą atkarpą siekiant neprisidaryti problemų ir nesugaišti laiko. Tiesa, ekipažas tvirtino, kad šių metų „Perimetras“ buvo kiek per trumpas – ekipa buvo nusiteikusi dar ilgesniems kilometrams kovos.

„Pačios pirmos dienos pasižymėjo įvairove – smėlis, miškas, žvyras, laukai, kalnai. Buvo labai techniški ruožai, gana painūs navigacijos atžvilgiu. Tik norėjosi viso to daugiau. Su kiekviena diena mūsų tempas ėjo vis geryn ir geryn. Rezultatą vertiname teigiamai. Visuomet norisi užlipti ant aukščiausio laiptelio, bet mūsų deklaruoti tikslai buvo pasiekti. Turime antrąją vietą ir tuo labai džiaugiamės“, – sakė Justinas Putys.

Komandos nuotr./„Storent Racing Team“
Komandos nuotr./„Storent Racing Team“

Justinas Putys pasakoja, kad šiemet su šturmanu Valdemaru Milaševskiu planuoja startuoti ir likusiuose dviejuose „Perimetro“ etapuose.

Beje, „Storent Racing Team“ ekipa svarsto ir apie planą pasirodyti vienose prestižiškiausių „Rally Raid“ stiliaus lenktynių Europoje – Lenkijoje vykstančiame „Rallye Breslau“ renginyje. Tiesa, tam reikia kur kas didesnio biudžeto, todėl komanda tikisi iki šių lenktynių rasti ir daugiau partnerių, galinčių prisidėti prie startų užsienyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius