-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sukanka 30 metų nuo Gilles Villeneuve'o žūties

Vakar sukako 30 metų, kai 1982 m. gegužės 8 d. Belgijos GP kvalifikacijoje Zolderio trasoje tragiškai žuvo vienas garsiausių „Formulės-1“ istorijoje lenktynininkų Gilles Villeneuve'as.
Jacquesas Villeneuve'as vairuoja savo tėvo, žuvusio prieš 30 metų, bolidą
Jacquesas Villeneuve'as vairuoja savo tėvo, žuvusio prieš 30 metų, bolidą / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 „Formulė 1“

Itin daug gerbėjų visada turėjęs kanadietis, kuriame tuo metu buvo 32-eji, mirė po susidūrimo su Jocheno Masso vairuojamu „March“ bolidu. Jis iš šio pasaulio pasitraukė taip ir nespėjęs pelnyti pasaulio čempiono titulo – tik 6 pergales.

„Jis labiausiai pašėlęs velniūkštis, kokį tik esu sutikęs „Formulėje-1“... Tiesą sakant, kartu jis buvo jautri ir maloni asmenybė. Jis buvo unikalus žmogus“, – taip buvusį savo varžovą trasoje yra apibūdinęs triskart F-1 pirmenybių laimėtojas Niki Lauda.

„Villeneuve’as buvo vienas žymiausių mūsų komandai atstovavusių pilotų. Jis buvo apdovanotas ryžtu, kuris neturėjo jokių ribų. Jo sportiniai pasiekimai ir elgesys trasoje bei už jos ribų pritraukė daugybę fanų. Mes niekada jo neužmiršime“, – tokiais žodžiais kanadietį palydėjo dabartinis „Ferrari“ prezidentas Luca di Montezemolo.

Tėvo pavardę į „Formulės-1“ olimpą vėliau sugrąžino sūnus Jacques Villeneuve'as, po intensyvios kovos su Michaeliu Schumacheriu 1997 m. tapęs pasaulio čempionu.

Pažymėdamas tėvo mirties metines, kanadietis ir „Ferrari“ Fiorano žiede surengė demonstracinį važiavimą 1979 m. modelio „Formulės-1“ bolidu „312 T4“.

VIDEO: Jacques Villeneuve drive his father's car.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius