Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Svarbiausi faktai apie „Formulės 1“ Azerbaidžano GP: greitis, „Ferrari“ jėgainės ir S.Vettelis

Azerbaidžane F-1 automobiliai bemaž pasiekė praeito sezono bolidų greitį – prieš metus Charleso Leclerco („Ferrari“) laikas kvalifikacijoje buvo 1:41.218, o šeštadienį to paties monakiečio „pole“ pozicija nusileido anam rezultatui vos 0.1 sek (1:41.359). Tai reiškia, kad vos per 8-is šio sezono etapus komandoms pavyko „suvalgyti“ apie 1,5 sek atsilikimą nuo praeitų metų automobilių tempo. Įspūdinga tobulinimo ir atnaujinimų sparta!
Sebastianas Vettelis Baku
Sebastianas Vettelis Baku kvalifikacijoje atsitrenkė į atitvarus / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tačiau svarbiausi kiekvieno „Grand Prix“ rezultatai yra pasiekiami ne šeštadienį, o sekmadienį, tad, nepaisant net 6-ių C. Leclerco („Ferrari“) „pole“ pozicijų šiame sezone, jau 5-ą pergalę šiandien iškovojo Maxas Verstappenas („Red Bull“).

Lenktynių svarbiausias akimirkas rasite vaizdo nuorodoje čia.

Tai buvo jau 25-oji olando pergalė karjeroje. Pagal šį rodiklį Maxas susilygino su legendiniais Jimu Clarku ir Niki Lauda.

Baku buvo pakankamai karšta – oras siekė 28, o trasos danga 55 laipsnių Celsijaus. Ši aplinkybė lėmė lenktynių strategiją padangų pasirinkimo prasme – nemažai pilotų pasirinko du sustojimus, vietoje vieno.

Nepaisant to, lenktynės buvo pakankamai nuobodžios – beveik tradicinio Baku gatvėse saugos automobilio neprireikė.

Pliusai

  • Fantastiškas Charleso Leclerco ratas kvalifikacijoje.
  • Eilinis puikus George‘o Russelo („Mercedes“) finišas ir tvirta 4-oji vieta čempionate.

Minusai

  • Tragiška (jau ne pirmą kartą) Carloso Sainzo kvalifikacija, jam nesugebėjus pasipriešinti nei komandos kolegai, nei varžovams iš „Red Bull“.
  • Apmaudi Sebastiano Vettelio („Aston Martion“) klaida aplenkus Estebaną Oconą („Apine“), kurią jis vėliau ištaisė ir finišavo 6-je vietoje. geriausioje šiame sezone
  • Katastrofiškas „Ferrari“ patikimumas: iš lenktynių dėl gedimų pasitraukė C. Sainzas ir C. Leclercas („Ferrari“), Guanyu Zhou („Alfa Romeo“), bei Kevinas Magnussenas („Haas“)

Jau po savaitės – Kanados GP.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius