-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tragiška „Formulės-2“ piloto mirtis (papildyta 13.20 val., video)

Šiurpią avariją sekmadienį „Brands Hatcho“ trasoje (Didžioji Britanija) vykusiame 4-ajame 2009 metų „Formulės-2“ pirmenybių etape patyręs britas Henry Surteesas mirė ligoninėje, pranešė Londono karališkosios ligoninės atstovai ir oficiali sportininko svetainė internete. Vienintelis šiose pirmenybėse važiuojantis lietuvis Kazimieras Vasiliauskas išvengė traumų, nors susidūrimų netrūko. Lietuvis užėmė 12 vietą.
Tragiškai žuvęs H.Surteesas (kairėje) su savo tėvu Johnu, kuris yra vienintelis žmogus pasaulyje, laimėjęs „Formulės-1“ ir pasaulio motociklų čempionų laurus.
Tragiškai žuvęs H.Surteesas (kairėje) su savo tėvu Johnu, kuris yra vienintelis žmogus pasaulyje, laimėjęs „Formulės-1“ ir pasaulio motociklų čempionų laurus. / Formulatwo.com nuotr.

Tragiškai pasibaigusi avarija įvyko incidentų kupinose sekmadienio lenktynėse. Jackas Clarke'as nesuvaldė savo bolido, išlėkė iš trasos ir trenkėsi į apsauginius barjerus.

Nuo J.Clarke'o bolido nutrūkęs ratas išlėkė į trasą ir pataikė tiesiai į dideliu greičiu lekiančio H.Surteeso šalmą. Sportininkas prarado sąmonę ir nestabdydamas kaktomuša rėžėsi į trasą juosiančią apsauginę padangų sieną.

Po šiurpios avarijos lenktynės buvo trumpam nutrauktos, o 18-metis sportininkas tuoj pat sraigtasparniu išskraidintas į Londono karališkąją ligoninę.

Deja, išgelbėti H.Surteeso gyvybės medikams nepavyko.

Tik šiemet „Formulės-2“ pirmenybėse debiutavęs britas buvo legendinio „Formulės-1“ čempiono (1964 m.) ir keturiskart pasaulio motociklų čempiono Johno Surteeso sūnus.

„Formulėje-2“ važiuojančio lietuvio K.Vasiliausko komentaras:

H.Surteesas buvo vienas stipriausių sportininkų, – sakė K.Vasiliauskas.„Užuojauta H.Surteeso artimiesiems. Manau, jis buvo vienas stipriausių sportininkų, vis progresavo. Su H.Surteesu daug nebendravau, nes jis, kaip ir kiti sportininkai, buvo mano konkurentas.

Tai, kas įvyko sekmadienio varžybose, nepakeis mano požiūrio į lenktynes. Tai buvo didelė nelaimė, kurių šiais laikais pasitaiko labai retai. Manau, automobilių sportas yra pakankamai saugus, o sėsdamas prie vairo jaučiuosi saugiai“, – F-1.lt sakė 18-metis K.Vasiliauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius