-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trečiajame „Drift Masters GP“ etape lietuviai neišvengė avarijų

Šį savaitgalį Plocke trasoje, Lenkijoje, įvyko trečiasis 2017-ųjų metų Europos šonaslydžio čempionato „Drift Masters GP“ etapas, kuriame dalyvavo ir dvi lietuvių komandos. Iš Vilniaus atvyko Benediktas Čirba (Ukmergės ASK), o uostamiesčiui atstovavo Kęstutis Kelpša (Drift Devil).
Trečiasis „Drift Masters GP“ etapas Lenkijoje
Trečiasis „Drift Masters GP“ etapas Lenkijoje / „Drift Masters GP“ organizatorių ir dalyvių nuotr.

Birželio 9 dieną, penktadienį, vykusiose treniruotėse netrūko veiksmo. Vairuotojai dažnai klydo važiuodami siaura futbolo stadione įrengta trasa. Jau pirmųjų važiavimų metu savo bolidą sudaužė ir iš varžybų pasitraukė antrojo etapo nugalėtojas Pavel Trela. Taip pat stipriai buvo apgadintas latvio Ivo Cirulio BMW, tačiau kaimyninės šalies atstovo mechanikai per naktį spėjo suremontuoti automobilį. Savo automobilį taip pat apgadino K.Kelpša, tačiau automobilis buvo sutvarkytas ir Kęstutis galėjo dalyvauti kvalifikaciniuose važiavimuose.

Penktadienį vykusioje kvalifikacijoje nugalėjo Piotr Wiecek, surinkęs 92 taškus ir aplenkęs James Deane bei Pawel Borkowski. Iš lietuvių geriausiai sekėsi B.Čirbai užėmusiam penkioliktąją vietą, K.Kelpša liko 26-as.

Top32 važiavimus sėkmingai įveikė abu lietuviai. Stabilumą demonstravęs Benediktas abiejuose surinkęs daugiau taškų nugalėjo Jakub Stepien, o Kęstutis įveikė Bartosz Stolarski.

Top16 etape B.Čirba susitiko su pernai metų Europos drifto čempionu J.Deane ir po atkaklios kovos turėjo pripažinti airio pranašumą. „Neveltui Jamesas yra pravardžiuojamas robotuku. Tai lenktyninkas važiuojantis beveik be klaidų ir nors abu mano važiavimai buvo geri, tačiau ne tokie geri kaip Europos čempiono. Yra kur tobulėti“, – pozityvumą įžvelgia Benediktas.
Gražiai važiavęs, tačiau du kartus neatleistinai suklydęs K.Kelpša Top16 etape pralaimėjo Adamui Zalewski iš Lenkijos.

Trečiame etape nugalėjo Dawid Karkosik finale nugalėjęs Paweł Borkowski, trečia vieta atiteko Piotr Więcek, ketvirta – J.Deane.

Ketvirtasis Drift Master GP etapas vyks liepos 7-8 dienomis Motoarena stadione, Torune, Lenkijoje.

Apie čempionatą

„Drift Masters GP“ yra sparčiausiai augantis „drifto“ čempionatas Europoje, kuriame dalyvauja virš 50 sportininkų iš Airijos, Anglijos, Vokietijos, Italijos, Norvegijos, Lenkijos, Ukrainos, Slovakijos, Vengrijos, Lietuvos, Latvijos, Estijos, Suomijos, Rusijos bei kitų Europos valstybių. Iš viso 2017-aisiais vyks šeši etapai Vokietijoje, Lenkijoje ir Latvijoje, kurių metu dalyviai išsidalins daugiau nei 240 000 eurų piniginį prizą.

Pirmasis čempionato etapas vyko balandžio 21-22 dienomis Poznanėje (Lenkije). Antrasis etapas gegužės 12-13 persikels į Nurburgringo trasą Vokietijoje, trečiasis vyks birželio 9-10 Plocke (Lenkija), ketvirtasis liepos 7-8 Torune (Lenkija), penktasis liepos 28-29 Rygoje, šeštasis rugpjūčio 25-26 Hockenheimo trasoje (Vokietija).

Lietuvai pirmuose trejuose čempionato etapuose atstovavo Benediktas Čirba ir Kęstutis Kelpša.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius