-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trečiasis Dakaro etapas: A.Gelažninkas – tarp 30 greičiausių, B.Bardauskas labai neskuba

Peru išaušo trečioji Dakaro maratono diena. Vakar pirmieji startavo automobilių įskaitos dalyviai, tačiau šiandien viskas grįžo į standartinę padėtį. Pradėti trečią etapą garbė vėl atiteko motociklininkams. Jų gretose ir lietuviai – Arūnas Gelažninkas bei Balys Bardauskas.
Arūnas Gelažninkas
Arūnas Gelažninkas / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.
Rūšiavimas
Naujausi viršuje
Naujausi apačioje

02:35

 

22:28

Primename, kad šio etapo nugalėtoju tapo „Yamaha“ motociklu lenktyniaujantis prancūzas Xavieras De Soltraitas. Nuo jo labai nedaug atsiliko čilietis Pablo Quintanilla su „Husqvarna“. Trečią laiką užfiksavo argentinietis Kevinas Benavidesas su „Honda“.

Arūnas Gelažninkas finišavo 29-as, o B.Bardauskas – 103-as.

Žemiau pateiktoje lentelėje rasite greičiausių šio etapo motociklų įskaitos dalyvių dešimtuką.

Dakar.com/Motociklų klasės trečiojo greičio ruožo TOP10
Dakar.com/Motociklų klasės trečiojo greičio ruožo TOP10

 

22:21

Finišą pasiekė ir Balys Bardauskas. Preliminariai jo rezultatas – 103 vieta. Nuo etapo nugalėtojo jis atsiliko net 3 val. 7 min. 50 sek.

„Jeigu esi finiše, tai reiškia, kad gerai sekėsi. Akmenuotas ruožas buvo, ilgas, daug feš feš. Toks greitas ruožas. Pirmoje dalyje dar galėjai paspausti, o paskui prasidėjo didelės kopos. Kadangi aš gale važiuoju, kas nors nukrenta, aš turiu apsisukti, grįžti, palaukti kol jis pasikels motociklą, kol grįš į apačią. Bet šiaip čia tik detalės. Esu finiše. Viskas gerai. Liko du litrai benzino nuvažiuoti iki kolonėlės“, – sakė Balys Bardauskas.

VIDEO: Balys Bardauskas apie trečiojo greičio ruožo „charakterį“ ir važiavimo gale ypatumus

21:55

WP8 punktą Balys Bardauskas pasiekė aplenkęs dar penkis varžovus ir dabar jo rezultatas – 93-ias. Lietuviui liko tik atvykti į finišą, iki kurio liko pora dešimčių kilometrų per automobilių ir vilkikų išmaltą smėlį.

21:14

WP7 tašką pasiekė Balys Bardauskas. Jis tebėra klasifikuojamas 98-oje vietoje. Lietuvis klasės lyderiui pralaimi jau 2 val. 42 min. 14 sek.

21:09

„Važiavau savo tempu, nerizikuodamas. Porą kartų buvau netoli kritimo. Bet taip jau būna, kai važiuoji ir nematai, kur važiuoji. Tai duobė, tai akmuo. Šiek tiek buvau pasiklydęs, porą papildomų kilometrų tikrai prasukau. Tačiau paaiškėjo, kad daug kas klydo labai stipriai. Esu patenkintas, pavargęs. Kalnuose buvo sunku, nes buvo migla, šlapo akiniai, maišėsi su dulkėmis ir iškart darėsi molis. Mačiau, kai ten krito daug sportininkų. Ten buvo sunku.

Antrą dalį praktiškai vienas važiavau. Teko visada žiūrėt į kelio knygą, tai klaidų lyg ir nepadariau. Mane aplenkė du automobiliai. Antrasis, kaip tyčia, feš feše, tai labai daug dulkių pakėlė. Teko palaukti, kol prasisklaidys ir tada finišuoti“, – projekto „iGo2Dakar“ filmavimo komandai sakė Arūnas Gelažninkas, kuris po finišo dar turės įveikti 470 km bendro naudojimo keliais ir pasiekti bivaką.

Žilvino Pekarsko / 15min nuotr./Arūnas Gelažninkas
Žilvino Pekarsko / 15min nuotr./Arūnas Gelažninkas

 

20:19

Balys Bardauskas taip pat braunasi finišo link. Jis jau aplankė WP6 punktą ir ten užfiksavo 98-ą rezultatą. Lietuviui liko apsilankyti dviejuose kelio punktuose ir tuomet pasiekti finišą. Balio Bardausko progresas taip pat džiugina, kadangi kol kas jam pavyko aplenkti nemažą būrį oponentų.

19:49

Arūnas Gelažninkas Dakaro gerbėjus nustebino savo rezultatu. Trečiame etape lietuvis finišavo 29-oje vietoje. Motociklininkas šiandien sugebėjo aplenkti net 18 varžovų ir išvengė didesnių klaidų. Jis lyderiui nusileido 58 min. 26 sek. Dabar A.Gelažninkui reikės įveikti beveik 500 km bendro naudojimo keliais ir pasiekti Arekipos bivaką.

19:42

Balys Bardauskas pasiekė WP5 punktą. Prieš tai buvęs 89-oje vietoje, jis prarado 11-a pozicijų ir dabar jo rezultatas - 100-asis. Nuo lyderio jis jau atsilieka 2 val. 16 min.

VIDEO: B.Bardauskas: apie auksinę žmoną, 4 valandų miegą Dakare ir akmenų baimę

19:19

WP8 Arūnas Gelažninkas pasiekė būdamas 25-oje pozicijoje ir toliau laikosi savo plano – važiuoti stabiliu ir saugiu tempu. Sportininkas, ko gero, vengia nepasvertos rizikos. Jam iki finišo liko kelios dešimtys kilometrų.

18:47

Arūnas Gelažninkas pasiekė WP7 punktą. Jis vis dar važiuoja toje pačioje 26-oje vietoje. Iki finišo lietuviui liko dar kelios dešimtys kilometrų bei vienas virtualus kontrolės punktas. Gali būti, kad Arūnui Gelažninkui pavyks šią poziciją išsaugoti, kadangi už jo važiuojantis kitas motociklininkas atsilieka trimis minutėmis. Taip pat trimis minutėmis lietuvis atsilieka nuo prieš jį esančio varžovo.

18:25

Finišą pirmasis pasiekė ir šiame etape nugalėjo tik 12-ą vietą vakar užėmęs, tačiau šiandien sužibėjęs prancūzas Xavieras De Soultraitas. Jis 331 km ilgio nuotolį įveikė per 4 val. 7 min. 42 sek. Jeigu GPS sistema neklysta, nuo jo vos 15 sek. atsiliko Pablo Quintanilla. 2 min. 37 sek. lyderiui pralaimėjo, tačiau trečias finišavo Kevinas Benavidesas.

 

18:03

Arūnas Gelažninkas ir WP6 pasiekė toje pačioje, lietuviams itin aukštoje 26-oje vietoje. Etapo lyderiui jis pralaimi 41 min. 33 sek. Beje, galima tikėtis lenkimo, nes nuo priekyje važiuojančio motociklininko Rosso Brancho Arūnas Gelažninkas atsiliko tik 10 sek.

 

17:58

WP8 tašką greičiausiai pasiekė pirmoje vietoje vis dar važiuojantis Xavieras De Soultraitas. Trimis minutėmis jam pralaimi Kevinas Benavidesas, o 7 min. 20 sek. pralaimi Adrianas Van Beverenas. Lyderių grupelei liko paskutinė atkarpa – kelios dešimtys kilometrų iki finišo.

17:54

Iš Dakaro traukiasi vienas iš lyderių, šiandien favoritų gretose važiavęs ispanas Joanas Barreda Bortas. Apie motociklininko traumas konkrečių duomenų nėra, tačiau jį išskraidino sraigtasparnis. Lenktynininkas buvo sąmoningas.

 

17:35

Arūnas Gelažninkas demonstruoja tai, ko Dakaro gerbėjai iš Lietuvos turbūt niekada neregėjo. Motociklininko pavardė WP5 punkte klasifikuojama 26-oje vietoje!

Komandos nuotr./Arūnas Gelažninkas
Komandos nuotr./Arūnas Gelažninkas

 

17:24

WP7 jau registruojami pirmieji dalyvių apsilankymai. Čia ir vėl greičiausiai atvyko Xavieras De Soultraitas. Penkiomis minutėmis lėčiau atvažiavo Kevinas Benavidesas. Trečias šiuo metu Adrienas Van Beverenas. Šiems dalyviams dar liko pasiekti aštuntąjį virtualų tašką, o tuomet – į finišą.

17:04

WP3 tašką „paėmė“ Balys Bardauskas. Šioje atkarpoje lietuviui pavyko iškovoti keletą pozicijų ir dabar motociklininkas klasifikuojamas jau 89-oje vietoje. Jo atsilikimas nuo lyderio – 53 min. 38 sek.

 

16:58

WP6 punkte situacija vėl kiek pasikeitė. Nors vis dar pirmauja Xavieras De Soultraitas, tačiau į antrą vietą pakilo Kevinas Benavidesas. Jis nuo lyderio atsilieka 8 min. 4 sek. Į trečią vietą šoktelėjo prancūzas Adrienas Van Beverenas, sėdintis ant „Honda“ motociklo.

VIDEO: Trečiasis Dakaro greičio ruožas

16:34

Pasiekęs WP5 savo persvarą didina prancūzas Xavieras De Soultraitas. Jis nuo antroje vietoje važiuojančio čiliečio Pablo Quintanilla atsiplėšęs jau 6 min. 34 sek. Už pastarojo važiuoja dar dviem minutėmis lėtesnis argentinietis Kevinas Benavidesas.

Visa vakar dienos lyderių trijulė – Robby Brabecas, Matthias Walkneris ir Joanas Barreda Bortas klasifikuojami jau žemiau – 8-10 vietose ir jų atsilikimas nuo lyderio jau siekia mažiausiai 25 minutes.

 

16:27

WP4 atžymą kol kas pasiekė tik amerikietis Ricky Brabecas. Kol kas joks kitas sportininkas, net ir iš lyderių gretų, nepažymėtas kaip šiame taške apsilankęs. Variantai du – arba virtualų tašką iš jau pravažiavusių dalyvių „paėmė“ tik Ricky Brabecas, arba GPS sistema vėl deramai neveikia.

Analogiškas sistemos gedimas vakar privertė nervintis lietuvius, kai Vaidotas Žala finišavo GPS rodant, kad jis net nėra pasiekęs antro kontrolės punkto.

16:15

Šių metų Dakaras baigtas Bolivijai atstovaujančiam motociklininkui Walteriui Nosiglia Jageriui. Jis trečio greičio ruožo 22-ame kilometre krito nuo motociklo ir susilaužė dešinę ranką. Sportininkas sraigtasparniu buvo išskraidintas į San Juan de Markonos miesto ligoninę. Po dviejų etapų bolivietis buvo klasifikuojamas net 17-oje motociklų įskaitos vietoje.

 

16:05

Arūnas Gelažninkas ir toliau demonstruoja šaltus nervus ir užtikrintą važiavimą. Įveikęs tris iš aštuonių kontrolės punktų jis 37-as. Nuo lyderio lietuvis atsilieka 18 min. 48 sek. ir sėkmingai juda toliau.

15:37

Balio Bardausko rezultatas jau matomas ir WP2 atžymoje. Čia lietuvis atvyko 107-oje vietoje. Jo deficitas nuo lyderio siekia 18 min. 40 sek.

15:25

Pirmąjį kontrolės tašką WP1 pasiekė ir Balys Bardauskas. Jis lyderiui šioje atkarpoje nusileido 11 min. 56 sek. ir yra klasifikuojamas 105-oje vietoje.

iGo2Dakar nuotr./Balys Bardauskas
iGo2Dakar nuotr./Balys Bardauskas

 

15:15

Ties WP3 punktu rodomuose rezultatuose – pokyčiai. Kurį laiką toliau nuo lyderių, tačiau per daug neatsilikęs važiavo prancūzas Xavieras De Soultraitas, bet pastarojoje atkarpoje jis atakavo ir pakilo į pirmą vietą. Sportininkas net pusantros minutės aplenkė priekyje buvusius oponentus. Tačiau gali būti ir taip, kad lyderių grupė tiesiog nuklydo nuo teisingo maršruto, o prancūzas priėmė savo sprendimą ir pasuko teisingu keliu.

Primename, kad motociklininkai šiandien važiuoja pirmieji, smėlyje nėra jokių vėžių, tad paklysti yra nesunku. Veikiausiai, kad paklydo iki tol lyderiavęs Ricky Brabecas, kuris buvo greičiausias iki 2WP, o dabar važiuoja šeštas.

 

15:01

WP2 Arūnas Gelažninkas pasiekė praradęs vieną poziciją ir dabar yra 36-as. Tačiau kol kas jo tempas yra stabilus. Lietuvis lyderiui pralaimi 6 min. 14 sek.

14:57

Lyderiams pasiekus WP3, drastiškų rokiruočių neįvyko, tačiau apie save priminė britas Samas Sunderlandas. Kurį laiką važiavęs už dešimtuko ribų, jis prasibrovė į antrą vietą. Į pirmą poziciją šoktelėjo Joanas Barreda Bortas, o trečioje vietoje kol kas važiuoja Ricky Brabecas.

14:47

Arūnas Gelažninkas spurtuoja! Į WP1 punktą jis atvyko lyderiui palaimėjęs 3 min. 31 sek. ir šoktelėjo į 35-ą vietą. Tiesa, ši pozicija gali pasikeisti, jei už lietuvį bus greitesni vėliau startavę sportininkai. Tačiau maždaug dešimties pozicijų šuolis yra tai, ką nori matyti Lietuvos aistruoliai.

Komandos nuotr./Arūnas Gelažninkas
Komandos nuotr./Arūnas Gelažninkas

 

14:40

Dakaro maratone dirbantis 15min/Gazo žurnalistas Žilvinas Pekarskas (Dakarskas) pranešė, kad Balys Bardauskas pavėlavo atvykti į startą. Už tai jis gaus laiko baudą, kuri bus pridėta prie greičio ruožo įveikimo rezultato.

VIDEO: Pasirodymą smėlynuose pradedantis B.Bardauskas apie starto klastą ir rakštis

 

14:26

Vakar dienos greičio ruožą laimėjęs austras Matthias Walkneris matyt ėmėsi strateginių žaidimų. Jis akivaizdžiai sumažino tempą ir antrą WP pasiekė tik devintoje vietoje. Tikėtina, kad tai strateginis sprendimas, nes kol kas greičio ruožas yra panašus į vakarykštį, o jame austras skriejo lyg ant sparnų.

14:17

Startavo lietuvis Arūnas Gelažninkas. Jo pozicija šiuo metu yra 47-oji.

 

14:14

Lyderiai pasiekė ir WP2 punktą. Rikiuotės priekyje tebevažiuoja Ricky Brabecas. Už jo – Joanas Barreda Bortas. Tačiau trečią laiką parodė Čilės atstovas Pablo Quintanilla. Tai reiškia, kad pirmame penketuke bus tikrai ankšta, mat ne ką mažiau rankenas atsukę lekia ir Kevinas Benavidesas bei Toby Price`as. Visi jie telpa į vienos minutės atsilikimą nuo lyderio.

13:56

Veikiausiai lyderiai didžiąją dalį laiko bandys važiuoti grupėje ir nė vienas nesistengs žūt būt veržtis į priekį. Motociklininkai šiandien važiuoja pirmieji, prieš akis nėra jokių paliktų vėžių, tad lyderiaujant  ir pasukus ne ten, viena vienintelė klaida gali būti labai brangi.

13:54

Pasiekti WP1 kol kas greičiausiai pavyko amerikiečiui Ricky Brabecui. su „Honda“. Jis tam sugaišo beveik 20 minučių. Tik 2 sek. jam nusileido Joanas Barreda Bortas. 27 sek. lėtesnis buvo Toby Price`as.

13:52

Anksčiausiai startavo lyderiai, kurie iškovojo aukščiausias pozicijas vakaryštėje kovoje. Pirmasis startavo Matthias Walkneris. Antras pajudėjo amerikietis Ricky Brabecas, o trečias – ispanas Joanas Barreda Bortas.

Šios dienos greičio ruožas suskirstytas į aštuonis virtualius atžymos taškus, sutrumpintai vadinamus WP (Waypoint).

13:44

Visas Dakaro 2019 naujienas rasite pasaudę čia

Įveiks beveik 800 km

Šiandien motociklininkų laukia 798 km, iš kurių 331 km bus įveiktas greičio ruožu. Išvykę iš San Juan de Marcona miesto sportininkai šiandien pasieks Arekipą. Dalis kelio iki Arekipos drieksis vandenyno pakrante, o čia laukia ne tik įspūdingi vaizdai, bet ir pavojingi skardžiai bei stiprus vėjas.

„Iš kelio knygos galiu suprasti, kad nuo 55 iki 94 kilometro lauks labai smėlingas paviršius ir kopos. Nuo 94 iki 171 km turėsime besikeičiantį paviršių: smėlis, akmenys. Nuo 171 iki 264 km paviršius bus panašus į pirmuosius 50 kilometrų, bet su atkarpomis paplūdimiuose. Ten teks pasirinkti sausesne ir minkštesne, ar kietesne, bet arčiau vandens esančia danga važiuoti. Bus galimybė sulaukti siurprizų nuo bangų. Pernai staiga kylant bangoms jūra vos nenuskandino vieno automobilio.

Paskutiniai 67 km bus labai smėlėti. Važiuosime bekelėmis ir kopomis. Dar viena įdomybė – šiandien trasa kerta tris kartus serviso kelią. Esant reikalui tose vietose bus leidžiama mechanikų pagalba, bus galima sustoti ir tvarkytis paaukojant savo laiką. Tikiuosi, kad to neprireiks“, – sakė 47-oje vietoje šiuo metu klasifikuojamas Arūnas Gelažninkas. Jis greičio ruože Lietuvos laiku startuos 14.16 val.

14.35 val. jau iš starto į greičio ruožą pajudės ir „Original by Motul“ įskaitoje, kurioje varžomasi neturint mechanikų, važiuojantis Balys Bardauskas.

 

Paskutinis atnaujinimas 2019-01-09 13:44

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius