Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Žalos pasiekimą pakartojęs L.Kancius džiaugiasi santūriai: nesinorėjo užsikelti kartelės

Pirmasis greičio ruožas buvo tiesiog puikus Lietuvos keturratininkui Laisvydui Kanciui – pirmoji vieta! Tokiais pasiekimais iki šiol galėjo pasidžiaugti tik Vaidotas Žala, kuris pirmąjį greičio ruožą laimėjo prieš dvejus metus. Tačiau po finišo L.Kancius džiaugėsi gana santūriai ir neslėpė nenorėjęs taip aukštai užsikelti sau kartelės jau pirmajame greičio ruože.

Visas Dakaro naujienas rasite čia.

Finišavęs sportininkas kuklinosi ir sakė, kad nesinorėjo taip užkelti kartelės, bet džiaugėsi pasiektu rezultatu.

„Gal truputį per daug, nesinorėjo tiek daug užkelt kartelę, bet viskas gerai, liuks. Žiauriai geras greičio ruožas, man labai patiko, buvo daug greitų atkarpų, dugnais dugnais visur.

Prieš galą buvo 80-90 km kopų, ne mano arkliukas, bet nėra karšta, smėlis šlapias, tai gal ir bus neblogas rezultatas“, – šypsojosi L.Kancius, įveikęs pirmąjį greičio ruožą.

VIDEO: Pirmas finišavęs Laisvydas Kancius: buvo ir „pagrybavimų“

Taip pat Laisvydas pripažino, kad buvo ir klaidų: „Tik į kopas įvažiavus, gal kokie 90 kilometrų prieš finišą, kažkas nutiko, pradėjau ieškoti kelio. Atvažiavo kelios sportininkų mašinos, lyg pradėjo rodyti kelią, aš paskui, bet nuvažiavę kokius penkis kilometrus pamatėm, kad visi grybauja, aš atgal. Jie pasiliko. Aš tiesiog grįžau atgal, nesinervinau ir susiradau kelią.“

Prieš Dakarą L.Kancius 15min Gazui sakė, kad jo planas – laikytis šalia dešimtuko, bet įvykių neskubinti. Sportininkas žadėjo, kad aukštyn kopti jis nusiteikęs raliui įsibėgėjus. Gal todėl ir jo nuotaika po laimėto jau pirmojo greičio ruožo buvo ne tokia džiugi, kaip galima buvo tikėtis.

Švęsti Laisvydas nenusiteikęs – jis teigė keliausiąs į bivaką, kur galės atsipalaiduoti ir pailsėti prieš antrąjį greičio ruožą pirmadienį.

Antras likęs Aleksandras Maksimovas nuo lietuvio atsiliko beveik 10 minučių.

L.Kancius sekmadienį startavo devintas.

2020 metų Dakare taip pat pirmi po pirmojo greičio ruožo buvo Vaidotas Žala ir Saulius Jurgelėnas. Tuomet iš automobilio išlipęs Vaidotas niekaip nenorėjo patikėti šiuo laimėjimu.

„Rimtai? Eik, tu, pokštininke,“ – vos išlipęs iš automobilio po finišo tokiu rezultatu nepatikėjo Vaidotas Žala.

„Bet mašina, tai kosmosas. Per testus kažkaip nepajutau, bet dabar tai įspūdis toks, kaip iš „Mico“ į WRC atsisėdus“, – tuomet tik ką naujai įsigytą „MINI John Cooper Works Rally“ automobilį gyrė „Agrorodeo“ komandos lenktynininkas.

VIDEO: Pirmąjį Dakaro greičio ruožą greičiausiai įveikęs Vaidotas Žala džiaugėsi automobiliu

Tiesa, šis puikus pasirodymas pirmajame greičio ruože dar nelėmė sėkmės visame tų metų Dakare.

Po pirmojo Dakaro greičio ruožo Vaidotas Žala ir Saulius Jurgelėnas viena ranka jau laikė geriausią šių metų Dakaro rezultatą lietuvių gretose, tačiau viskas apsivertė likus 40 km iki sunkiausio pasaulyje ralio finišo.

Ekipažas kliudė didžiulę akmenų krūvą ir smarkiai apgadino savo automobilį. Iki finišo jiems buvo likę maždaug 40 kilometrų.

Lietuviams padėjo iš paskos startavęs „X-Raid“ komandos sunkvežimis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius