Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaidotas Žala – po geriausio jam šių metų Dakaro greičio ruožo: kombinacija gera gavosi

Septintasis Dakaro greičio ruožas sėkmingas Vaidotui Žalai – jis kurį laiką pirmavo, tačiau galų gale buvo priverstas nusileisti lenktynininkui iš Saudo Arabijos Yazeedui Al Rajhi. Tačiau ir antroji vieta yra puikus pasiekimas, todėl Vaidotas tiesiog švytėjo finiše.
Vaidotas Žala septintojo greičio ruožo finiše
Vaidotas Žala septintojo greičio ruožo finiše / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.

Vos išlipęs V.Žala negailėjo pagyrų šturmanui Paulo Fiuza: „Paulo nuostabiai savo darbą darė. Toks ralinis greičio ruožas, į kairę, į dešinę, buvo keletas tokių klaidžių vietų. Žodžiu, viskas – kombinacija gera gavosi. Nei rato nepramušėm, nieko.“

Automobiliui kiek apgadintas sparnas, dar ekipažas kliudė šaką, kuri išdaužė langelį Paulo pusėje.

„Tokia kaina lėkimo“, – nusijuokė Vaidotas.

VIDEO: Vaidotas Žala: buvo ralinis greičio ruožas, bet viskas gerai sekėsi

Anot lenktynininko, kopų buvo nedaug, teko pasisaugoti akmenų.

„Jeigu baloj miegoti nereiks, tai nėra blogai, – apie tai, kad per šį Dakarą bivakai skendo jau kelis kartus, užsiminė Vaidotas. – Važiuosim, pasižiūrėsim, kaip ten sąlygos bivake. Palapinę turim, miegmaišius turim, kilimėlį turim.“

Maratone ekipažai turės dvi valandas automobilio priežiūrai. Vaidotas sako, kad jiems to turėtų užtekti, nes pažeidimai tik kosmetiniai.

Šeštadienį ekipažas startavo tarp pirmųjų. Bet V.Žala sako, kad startuojant, tarkim, 30-oje vietoje yra smagu: „Vieną pasigauni, antrą, jauti progresą. O čia važiuoji vienas. Viename taške M.Ekstromą pavijome, kažkur dabar nuklydo. Toks keistas jausmas, nežinai tempo savo.“

Jis teigė, kad trasoje buvo pavojingų vietų – važiuojant išdžiūvusių upių vagomis tekę ir akmenukus į priekinį langą paskaičiuoti. Bet esą svarbiausia, kad viskas gerai baigėsi.

Iki 333 kilometrų sutrumpintas greičio ruožas pasižymėjo įvairove – ekipažams vėl teko saugoti padangas įveikiant akmenuotus kalnų tarpeklius, skrieti maksimaliu greičiu smėlio lygumomis ir šokinėti per kopas. Motociklų ir keturračių įskaitų dalyviai šeštadienį ilsėjosi, o automobilių ir sunkvežimių ekipažams, įskaičiuojant pervažiavimus, teko įveikti daugiau nei 860 kilometrų.

V.Žalą šeštadienį aplenkė tik „Toyota“ komandos atstovas Yazeedas Al Rajhi. Trečias finišavo vieną iš trijų Dakare dar likusių „Prodrive Hunter“ automobilių vairuojantis Guerlainas Chicheritas.

Dienos pradžioje pagrindinis „Prodrive“ ekipažų varžovas iš tiesų buvo Mattias Ekstromas, tačiau švedas šį kartą kliudė akmenį ir sulaužė „Audi“ hibridinio visureigio pakabą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius