-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaidotas Žala po naujo ralio automobilio bandymų: „Turbūt pavadinsim „Vapsva“

Ketvirtadienį pristatęs naują ralio automobilį - "Škoda Fabia R5" - ir naują ralio šturmaną, latvį Andrį Malnieksą, ralistas, Dakaro ralio lenktynininkas, Vaidotas Žala išskubėjo į naujo automobilio bandymus.
Vaidotas Žala ir Andris Malnieks
Vaidotas Žala ir Andris Malnieks / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Skubėti yra ko. Iki pristatymo nauju sportiniu automobiliu V.Žala buvo pavažiavęs gal tik 100 kilometrų, o jau po poros savaičių, birželio 15-ąją, lenktynininkas rengiasi startuoti antrajame Lietuvos ralio čempionato etape – Kelmės ralyje.

Pristatyme kalbinamas 15min komandos V.Žala negalėjo pasakyti, kaip vadinsis jo naujas bolidas. Sportininkas svarstė, kad galbūt reikėtų „piktą“ „Fabia R5“ modelį „Vapsva“, mat panašios tematikos ir likusių komandos bolidų pavadinimai. Pirmasis Dakaro ralio automobilis buvo pavadintas „Bite“, antrasis, su kuriuo Dakaro ralyje komanda važiavo šiemet, „Kamane“.

Panašu, kad mintis apie vapsvą prilipo. Savo socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalinęs vaizdo įrašu, kuriame „Fabia R5“ skrieja keldama dulkes žvyrkeliu, V.Žala parašė: „Turbūt pavadinsim „Vapsva“. Maža ir pikta“.

„Fabia R5“ sumontuoto 1,6 litro darbinio tūrio, keturių cilindrų variklio su turbina maksimali išvystoma galia siekia 275 AG, o didžiausias sukimo momentas – 420 Nm. Pagal klasės reikalavimus, automobilio svoris negali būti mažesnis nei 1230 kilogramų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius