Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaikų teismui – motoakrobato Arūno Gibiežos triukai

Nuo 2009 metų organizuojamose tradicinėje savaitės trukmės stovykloje „Rotary Vasara“, kasmet susirenka po 60 mažųjų poilsiautojų iš vaikų namų ir nepasiturinčių daugiavaikių šeimų. Šiais metais stovyklautojams ypač pasisekė – besiruošdamas liepos pradžioje Lenkijoje vyksiančio Pasaulio motoakrobatų čempionato kovoms, Arūnas Gibieža poilsio bazės kieme surengė improvizuotą treniruotę, o po jos gerą pusvalandį bendravo su vaikais.
Aro Gibiežos pasirodymas vaikų stovykloje
Aro Gibiežos pasirodymas vaikų stovykloje
Temos: 1 Arūnas Gibieža

„Tiesą sakant, su tokiu dideliu būriu vaikų bendravau pirmą kartą. Jie visai kitokie žiūrovai ir kitokie pokalbininkai: jiems viskas rūpi, jų klausimai labai nuoširdūs. Turbūt dar niekam nebuvo įdomu, ar mokykloje nepraleidinėjau pamokų ir kaip saugausi peršalimo. Man tikai labai patiko. Gaila, tik kad užklupo lietus ir aikštelė pasidarė pernelyg slidi kai kuriems triukams“, – po susitikimo dėstė vienas pačių geriausių visame pasaulyje motoakrobatų.

Šiame sporte vertinimo kriterijai gana subjektyvūs ir kas skelbiamas varžybų nugalėtoju dažnai priklauso nuo paprasčiausio teisėjų išprusimo

Beje, šiais metais Arūnas kiek optimizavo kelionių po įvairias varžybas tvarkaraštį ir nebevažiuoja į Rytų Europos čempionato (čia A. Gibieža triumfavo berods penkerius metus iš eilės) etapus. Dabar daugiausia dėmesio sportininkas skiria Pasaulio čempionatui ir atskiriems pasirodymams, į kuriuos būna kviečiamas kaip oficialus „Red Bull“ pilotas. 

„Šiame sporte vertinimo kriterijai gana subjektyvūs ir kas skelbiamas varžybų nugalėtoju dažnai priklauso nuo paprasčiausio teisėjų išprusimo. Tarkim kažkokį visiškai naują ir sudėtingą triuką darai vienintelis. Vieni arbitrai suvokia, kad taip kilstelėjama vertinimo kartelė į naują lygmenį ir pasirodymą atitinkamai vertina, neminusuodami taškų už nedidelius slystelėjimus. Kiti, dešimt metų visa ko viršūne tebelaiko sukimąsi ant galinio rato, vieną koją perkėlus per vairą.  Dar labiau liūdna būna, kai teisėjai aukštesnius balus kažkam skiria tik dėl to, kad sportininkas atkeliavęs iš tos pačios šalies. Deja, čia „dailiojo čiuožimo“ daugiau nei norėtųsi. Todėl pasirodymai kokiose nors šventėse, kai pagrindinis vertintojas yra aikštelę apstojusi publika, be jokių išskaičiavimų reaguojanti į tai ką mato prieš akis, dovanoja labai daug gerų emocijų. Šiandien vaikų stovykloje buvo kaip tik taip“, – samprotavo Arūnas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius