-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 10 /18:58

Po įnirtingos kovos su M.Samsonu „Orlen Lietuva Rally“ nugalėtoju tapo V.Žala

Šeštadienį Viekšniuose ir jų apylinkėse įvyko „Orlen Lietuva Rally“ varžybos. Šiame Lietuvos ralio čempionato etape dalyvių laukė kiek daugiau nei 100 km, padalintų į 14 greičio ruožų. Po kvapą gniaužiančios kovos su Martynu Samsonu pergalę čia išplėšė Vaidotas Žala.
Dvyliktas GR
Vaidotas Žala ir Andris Malnieks / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 2 Ralis Viekšniai

Pirmas GR

Pirmasis greičio ruožas pažymėtas incidentais. Jame ant kelio neišsilaikė Aurimo Eidžiūno ir Gedimino Saudargo duetas. Ekipažas rėžėsi į medžius, nenukentėjo, tačiau jų „Ford Fiesta“ apgadintas smarkiai – nulaužtas ratas.

Pirmame greičio ruože, vos už kelių kilometrų nuo starto kone keturias minutes prarado ir Domynikas Butvilas. Jo ir Renato Vaitkevičiaus ekipažas nulėkė nuo kelio į krūmus, bet lenktynes tęsia apgadintu automobiliu.

Į medžius sudužo ir Vytauto Kaziukonio bei Algirdo Prancūno BMW. Jų automobilis apgadintas išties rimtai, tačiau, pirminiais duomenimis, ekipažas nenukentėjo.

Šiame greičio ruože greičiausias buvo Vaidotas Žala su Andriu Malnieku. Jie čia 2,2 sek. aplenkė Martyną Samsoną su Ervinu Snitku. Treti – Valeryi Gorban ir Sergej Larens.

Antras GR

Antrą greičio ruožą laimėjo Martynas Samsonas su Ervinu Snitku. Jie „Agrorodeo“ ekipažui „įvežė“ 2,9 sek. ir skaičiuojant rezultatą po dviejų GR šoktelėjo į pirmąją vietą. Antrą laiką šiame greičio ruože parodė Giedrius Notkus su Daliumi Strižanu. Treti – Vladas Jurkevičius su Aisvydu Paliukėnu.

Šis greičio ruožas buvo lemtingas Justui Tamašauskui su Vaidu Šmigelsku. Vienas greičiausių 2WD ekipažų neišsilaikė ant kelio, apgadino savo BMW ir buvo priverstas pasitraukti iš kovos.

Trečias GR

Trečiame GR vėl iššovė Vaidotas Žala. Visgi prieš V.Gorban ir M.Samsoną įgytos atitinkamai 0,3 ir 0,4 sek. persvaros jam dar nepakako norint vėl išsiveržti į priekį rikiuotėje, skaičiuojant rezultatą po trijų GR. Priekyje po trijų GR vos 0,3 sek. pranašumu rikiuojasi M.Samsonas.

Problemų trečiame GR turėjo Vladas Jurekevičius su Aisvydu Paliukėnu. Jie iš pradžių prakirto ratą, vėliau nulėkė į ūkininko laukus. Nukūlęs javus jų „Škoda“ prarado galią, nes užsikišo oro filtras.

Ketvirtas GR

Ketvirtąjį GR laimėjo ukrainiečiai V.Gorban ir S.Larens. Jie „Agrorodeo“ ekipažą aplenkė vos 0,2 sek. Tuo metu M.Samsonas parodė kiek prastesnį laiką ir lyderiui nusileido 4,5 sek.

Toks M.Samsono rezultatas pakeitė ir rezultatų rikiuotę skaičiuojant keturių GR sumą. Į pirmąją vietą vėl grįžo V.Žala, kuris M.Samsoną lenkia 4 sek. Trečioje vietoje su 6,4 sek. atsilikimu nuo lyderio klasifikuojamas V.Gorban.

VIDEO: „ORLEN Lietuva Ladies Go For Family“

Penktas GR

Penktąjį greičio ruožą vėl laimėjo M.Samsonas. Tuo metu V.Žala čia fiksavo tik penktą laiką, lyderiui nusileisdamas 2,3 sek. Antras šiame GR buvo V.Jurkevičius, atsilikęs 1,2 sek. Dėl trečios vietos šįkart kova užvirė tarp V.Gorbano ir G.Notkaus. Abu dalyviai parodė identišką greičio ruožo įveikimo laiką.

Po penktojo GR V.Žala nuo M.Samsono į priekį pabėgęs tik per 1,7 sek. Trečioje vietoje klasifikuojamas V.Gorbanas. Jis V.Žalai pralaimi 6,3 sek.

Šeštas GR

Šeštame greičio ruože V.Žala vėl laimėjo už savęs identišku atsilikimu palikdamas tiek M.Samsoną, tiek V.Gorbaną – per 0,6 sek. Po šio greičio ruožo dalyvių laukia serviso zona. Į ją V.Žala atvyks turėdamas 2,3 sek. pranašumą prieš M.Samsoną ir 6,9 sek. persvarą prieš V.Gorbaną.

Popietę dalyvių lauks dar aštuoni greičio ruožai. Panašu, kad šįkart V.Žalai nebus taip lengva, o kova virs kiekviename trasos metre. Be to, skirtumai tarp lyderių trejetuko tokie maži, kad čia viską aukštyn kojom apversti gali net ir nedidelė klaida.

Pirmoji ralio sekcija pažymėta dideliu pasitraukusių ekipažų skaičiumi. Dėl avarijų ir gedimų per šešis greičio ruožus iš rikiuotės iškrito 14 ekipažų.

Septintas GR

Septintąjį greičio ruožą laimėjo V.Jurkevičius su A.Paliukėnu, kurie 2,4 sek. aplenkė „Agrorodeo“ duetą. V.Žalos kluptelėjimu nepasinaudojo M.Samsonas, kuris šiame greičio ruože parodė tik šeštą laiką ir 5,6 sek. nusileido lyderiams. Trečias šiame GR buvo V.Gorbanas.

Po šio GR V.Žala prieš M.Samsoną yra sukaupęs 5,5 sek. persvarą. Trečias su 7,9 sek deficitu – V.Gorbanas.

Šiame greičio ruože įvyko dar vienas incidentas. Nuo kelio nulėkė ir vertėsi Martyno Samsono sūnus Kajus Samsonas, vairavęs BMW, kuriam stenogramą skaitė Justas Vičiūnas. Ekipažas nenukentėjo, tačiau lenktynės jiems baigtos.

Aštuntas GR

Tempą atradęs V.Jurkevičius laimėjo antrąjį iš eilės greičio ruožą. Jis 1,4 sek. aplenkė M.Samsoną ir 1,5 sek. buvo greitesnis už V.Žalą. Po šio greičio ruožo lyderių trejetukas nepasikeitė. Lieka dar 6 greičio ruožai.

VIDEO: SERES Nacionalinių vairuojančių moterų varžybų 2-asis etapas

Devintas GR

Devintame greičio ruože trečią kartą iš eilės geriausią tempą pademonstravo V.Jurkevičius, tačiau pirmoje dienos pusėje jis iššvaistė brangias sekundes ir dabar teorinių šansų turi nebent kovoje dėl ketvirtos vietos, kurioje šiuo metu 12 sekundžių atotrūkiu įsitvirtinęs G.Notkus. Antras šiame GR buvo M.Samsonas, kuris lyderiui nusileido 3,1 sek. Analogišku skirtumu nuo lyderio finišavo ir V.Gorbanas. Žala parodė ketvirtą laiką.

Po šio GR lyderiu vis dar išlieka V.Žala, kuris M.Samsoną lenkia 4,6 sek. Trečias su 8,1 sek. atsilikimu rikiuojasi V.Gorbanas.

Šiame greičio ruože iš kovos pasitraukė Ramūnas Čapkauskas. Kaip tvirtino greta trasos sutiktas jo sūnus Titas, „Mitsubishi Lancer EVO“ tiesiog užgeso ir nebeužsiveda.

Dešimtas GR

Panašu, kad paskutinioji ralio sekcija ir po serviso zonos numatyti dar keturi greičio ruožai bus tikrai dramatiški, kadangi po dešimties GR V.Žalos persvara prieš M.Samsoną tesiekia jau tik 3,4 sek. Trečioje vietoje esantis V.Gorbanas lyderiui po dešimties GR nusileidžia 7,7 sek.

Šį greičio ruožą vėl laimėjo V.Jurkevičius, kuris bendroje rikiuotėje nuo G.Notkaus atsilieka jau tik 7,8 sek. Antrą laiką dešimtame GR parodė M.Samsonas, trečią – V.Gorbanas. V.Žala paskutinius du greičio ruožus liko už trejetuko ribų, tad įdomu, kokius kozirius likusiai ralio daliai išsitrauks M.Samsonas.

Iki šiol iš varžybų pasitraukė 21 dalyvis.

VIDEO: SERES Nacionalinių vairuojančių moterų varžybų 2-ojo etapo finišas

Vienuoliktas GR

Vienuoliktą ruožą vėl laimėjo Vaidotas Žala, už savęs 0,5 sek. palikęs V.Gorbaną bei 0,7 sek. pranokęs V.Jurkevičių. Po šio greičio ruožo V.Žala nuo M.Samsono dar šiek tiek atitrūko ir jo persvara siekia 5 sek.

Dvyliktas GR

Martynas Samsonas lengvai pasiduoti neketina. Šiame ruože jis V.Žalą vėl aplenkė, tačiau labai neženklia 0,6 sek. persvara. Toks rezultatas po šio greičio ruožo galutinės rikiuotės nepakeitė.

Vis įdomesnė darosi kova dėl ketvirtosios vietos, kur V.Jurkevičiui iki G.Notkaus jau trūksta vos 2,7 sek. V.Jurkevičiaus situaciją komplikuoti gali tai, kad atšauktas tryliktas greičio ruožas, tad pavyti Notkų jis turi paskutinę 9,1 km ilgio distanciją.

Martynui Samsonui keturioliktasis GR taip pat bus paskutinis šansas pagauti V.Žalą, iki kurio jam dabar trūksta dar 4,4 sek.

Keturioliktas GR

Paskutiniame greičio ruože V.Žala sudėjo visus taškus. Nors čia greičiausias buvo ukrainietis V.Gorbanas, tačiau antrą laiką pademonstravęs ir 0,4 sek. nuo lyderio atsilikęs „Agrorodeo“ duetas už savęs per 1,5 sek. išlaikė M.Samsoną.

Tai reiškia, kad „Orlen Lietuva Rally“ laimėtojais tapo Vaidotas Žala su Andriu Malnieku, kurių galutinė persvara prieš Martyną Samsoną su Ervinu Snitku siekia 5,9 sek. Trečioje absoliučios įskaitos vietoje įsitvirtino ukrainiečiai Valeryi Gorban ir Sergej Larens.

Kovą dėl ketvirtosios vietos pavyko laimėti Giedriui Notkui. Jis atlaikė Vlado Jurkevičiaus spaudimą, o paskutiniame greičio ruože už savo varžovą buvo greitesnis 0,2 sek. Tai leido G.Notkui su Daliumi Strižanu įsitvirtinti ketvirtoje vietoje su 2,9 sek. pranašumu prieš Vladą Jurkevičių ir Aisvydą Paliukėną.

Greičiausias ekipažas tarp 2WD dalyvių – Saulius Trapuila ir Mindaugas Meilūnas, važiavę BMW M3 automobiliu. Jie įsitvirtino 12-oje bendrosios įskaitos vietoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius