Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 04 29 /2017 04 30

Vilniuje startavo „Mototurizmo sprintas“: dalyvių laukia lietus ir 27 užduotys

Šeštadienio rytą Vilniuje, prie „Krasta Auto“ atstovybės startavo jau septintasis „Mototurizmo sprintas“. Jo dalyviai – apie 300 ekipažų – per dieną turės aplankyti kuo daugiau kultūros paveldo ar svarbių istorinių objektų, nurodytų Kelio knygoje ir atlikti užduotis. Šių metų kultūrinė renginio tema – „Žmonės grįžta“. Jie grįžta iš emigracijos į Lietuvą. Taip pat – į atgimstančius kultūros paveldo objektus.
Mototurizmo sprintas
Mototurizmo sprintas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Mototurizmo spinto“ startą nuotoliniu būdu davė keliautojai Asta Dovydėnaitė (29) ir IT srityje dirbantis Linas Mockevičius (35), šiuo metu motociklais keliaujantys po Meksiką. Štai kaip atrodė jų atsiųstas sveikinimas vaizdu:

VIDEO: Mototurizmo sprinto startas – įrašas darytas Meksikoje

Dalyvius kultūrinio pažinimo žygiams įkvėpė Dakaro (2009 m.) lenktynininkas Mindaugas Slapšys, dailininkas Algis Griškevičius.

27 užduotys

Mototuristų laukia net 27 – pačios įvairiausios užduotys. Dalis jų – labai konkrečios. Pavyzdžiui, nusifotografuoti Vyžulionių dvaro (šalia Paberžės, Vilniaus raj.) tarpuvartėje. Arba, kelyje Vilnius – Kaunas, rasti demarkacinę Lietuvos-Lenkijos liniją (1923-1939 m.) žymėjusį Skirmantiškių perėjimo punktą ir prie jo įsiamžinti.

„Mototurizmo sprintas“, kelio knyga
„Mototurizmo sprintas“, kelio knyga

O Trakų Vokės dvaro ansamblyje ar Šešuolėlių dvare (Širvintų raj.) vien įsiamžinti neužteks. Čia reikės ir užduotis atlikti – pabendrauti su šeimininkais, išklausyti dvaro „sugrįžimo“ istorijas.

Kelio knygoje išvardytų 27 objektų sąraše – ne tik kultūros objektai. „Sugrįžimo“ temą puikiai iliustruoja ir inovatyvios verslo iniciatyvos. Motociklais keliaujantys turistai, jei spės per nustatytą laiką, bandys aplankyti ir ūkį „Evaldo daržovės“, UAB „Intersurgical“ ir t.t.

Kituose objektuose, pvz., Veriškių dvare (Sužionių sen.) reikia dar ir į papildomą klausimą atsakyti, tokiu būdu patvirtinant, kad dalyviai deramai susipažino su kultūros paveldo objektu.

Už kiekvieną atliktą užduotį skiriamas skirtingas taškų kiekis – pagal sudėtingumą. Užduotys žymimos penkiais specialiais simboliais:

„Mototurizmo sprintas“, kelio knyga
„Mototurizmo sprintas“, kelio knyga

Kai kurios užduotys – ne tik intelektinės, bet ir fizinės. Pavyzdžiui, Valčiūnuose įsikūrusioje Ugniagesių gelbėtojų mokykloje gali tekti ir gaisrą užgesinti.

Algio Griškevičiaus reprodukcijos/Perkėla
Algio Griškevičiaus reprodukcijos/Perkėla

Dar vienas labai įdomus sprinto aspektas – į užduotis integruoti dalininko Algio Griškevičiaus darbai. Juose – įvairūs Lietuvos objektai, kuriuose nėra žmonių.

Mototurizmo sprinto dalyviai turės pagal paveikslų reprodukcijas ir nurodytas koordinates rasti šias vietas (Čiobiškio keltą, Kaišiadorių geležinkelio stotį, Elektrėnų atrakcionų parką, kelią 143 tarp Žąslių ir Stabintiškių) ir „sugrąžinti“ į jas žmones – nusifotografuoti.

PAPILDYSIME. Galutiniai nugalėtojų sąrašai bus paskelbti tik kitą savaitę, nes organizatoriai peržiūri visų dalyvių siųstas nuotraukas ir tikrina, ar deramai buvo įvykdytos užduotys. Todėl kol kas žinomi tik preliminarūs rezultatai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius