Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Volkswagen Castrol Cup“ savaitgalio lenktynėse karaliavo Robertas Kupčikas

Sekmadienį Robertas Kupčikas pratęsė dominavimą Čekijos „Autodrom Most“ trasoje vykusiame ketvirtajame „Volkswagen Castrol Cup“ etape. Laimėjęs kvalifikaciją bei ganėtinai nesunkiai nugalėjęs pirmose lenktynėse šeštadienį, ambicingus konkurentų planus į šipulius sudaužė ir sekmadienio lenktynėse.
„Volkswagen Castrol Cup“ lenktynės Čekijoje
„Volkswagen Castrol Cup“ lenktynės Čekijoje / Organizatorių nuotr.

„Viskas gerai išskyrus startą“, - vis dėlto pretenzijų sau turėjo R. Kupčikas.  Nepavykus gerai startuoti pirmajame posūkyje R. Kupčikui teko ginti poziciją išorinėje posūkio dalyje. Lėčiausias, tuo pačiu ir pavojingiausias, trasos posūkis praėjo sklandžiai – profesionalūs lenktynininkai išvengė kontaktų, o geriausiai ant asfalto išsilaikęs R. Kupčikas kitame posūkyje vėl buvo pirmas. Tolimesnę lenktynių eigą pilnai kontroliavo lenktynininkas iš Lietuvos. 

Gerai pasirodė artimiausias Roberto Kupčiko konkurentas bendroje įskaitoje, lenktynininkas iš Pietų Afrikos Respublikos, Jefferis Kriugeris. Jis šeštadienio lenktynes baigė antras, o sekmadienį – trečias. Tačiau savaitgalis Čekijoje sunkiai klostėsi pajėgiam dalyviui Markusui Fluchui. Lenktynininkas iš Švedijos savaitgalį pradėjo būdamas antroje bendrosios įskaitos vietoje, bet finišavęs lenktynėse atitinkamai 5 ir 6 vietoje, nepelnė daug vertingų taškų, užleido antrą vietą J. Kriugeriui (272 taškų) ir dabar nuo jo atsilieka jau 16 taškų. „Artas Racing“ komandos lenktynininkas Robertas Kupčikas žengia sezono lyderio pozicijoje su 320 taškų.

Organizatorių nuotr./„Volkswagen Castrol Cup“ lenktynės Čekijoje
Organizatorių nuotr./„Volkswagen Castrol Cup“ lenktynės Čekijoje

„Juta Racing“ komandos lenktynininkams savaitgalio sėkmingu pavadinti neapsiverstų liežuvis. Broliškoje dvikovoje Jonas Gelžinis buvo greitesnis už jaunesnį brolį Igną, tačiau abudu kovojo toli nuo lyderių trejeto. Jonas dvejose lenktynėse finišavo atitinkamai devintas ir dešimtas, Ignas pirmų lenktynių nebaigė dėl kaistančio variklio, o antrose liko dvyliktas.

„Volkswagen Castrol Cup“ sulaukia gausybės Lenkijos žiniasklaidos, televizijos, taip pat ir žymių pasaulinio lygio sportininkų dėmesio. Čempionate šiemet pradėjo lenktyniauti karjerą baigęs legendinis Lenkijos rinktinės vartininkas, UEFA Čempionų lygos laimėtas, Jerzy Dudekas. Kita sporto žvaigždė – pasaulio šuolių su slidėmis čempionas vokietis Svenas Hannawaldas šį savaitgalį lenktyniavo svečio teisėmis. Beje, pastarasis buvo greitesnis už žymųjį lenkų vartininką.

Organizatorių nuotr./„Volkswagen Castrol Cup“ lenktynės Čekijoje
Organizatorių nuotr./„Volkswagen Castrol Cup“ lenktynės Čekijoje

„Volkswagen Castrol Cup“ kalendoriuje liko trys etapai Slovakijoje („Slovakia Ring“ trasa), Čekijoje („Brno“ trasa) ir Lenkijoje („Poznan Tor“ trasa). Konkurencija  čempionate itin atkakli - dėl solidaus prizinio fondo kovoja itin daug aukšto lygio sportininkų. Čempionato nugalėtojui bus įteiktas naujutėlaitis „Volkswagen Golf“ automobilis bei 30 000 eurų tolimesnei lenktynininko karjerai finansuoti.

Kitas etapas vyks už dviejų savaičių, rupjūčio 23-24 dienomis Slovakijos „Slovakia Ring“ trasoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius