-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vytautas Švedas – greičiausias lietuvis „Talsi“ ralyje

Antrame Lietuvos ralio čempionato etape, „Talsi“ ralyje, tarp lietuvių nugalėjo Vytauto Švedo bei Žilvino Sakalausko duetas. Jie su „Mitsubishi Lancer Evo X“ trasoje sugaišo 58 min. 33,65 sek. ir tapo vienais Lietuvos ralio čempionato lyderių.
Vytautas Švedas (dešinėje) ir Žilvinas Sakalauskas
Vytautas Švedas (dešinėje) ir Žilvinas Sakalauskas / Asmeninio archyvo nuotr.

Pirmą vietą bendroje „Talsi“ ralio įskaitoje užėmė estų R.Jeetso ir A.Toomo duetas su „Ford Fiesta R5“, antri liko S.Travnikovas su S.Bashmakovu iš Rusijos. Treti bendroje įskaitoje – V.Švedas su Ž.Sakalausku. Ketvirtoje vietoje rikiuojasi pirmas latviškas ekipažas – J.Vorobjovas su A.Malnieku.

Antri tarp lietuvių liko Ramūnas Čapkauskas su Tomu Šipkausku – jie V.Švedo ekipažui pralaimėjo 44 sekundes. Bendroje įskaitoje jie liko šešti. Treti lietuvių ir trylikti bendroje įskaitoje – Giedrius Notkus su Daliumi Strižanu.

„Talsi“ ralio „Top 10“
„Talsi“ ralio „Top 10“

Po pirmosios dienos „Talsi“ ralio prizininkų trejetukas atrodė taip pat, tačiau lietuvių įskaita – kitaip. Antri čia žengė Martynas Samuitis su Ramūnu Šaučikovu, tačiau jie dėl techninių problemų ralio nebaigė.

Dėl ironiškos problemos ralis net neprasidėjęs baigėsi Karoliui Raišiui – jį ralio organizatoriai apkaltino treniravusis ne tam skirtoje vietoje ir nutrenkus penkias vištas.

„Taip, jūs teisingai išgirdote – mus kaltina nelegaliomis treniruotėmis ir numušus penkias vištas. Esame pašalinti iš varžybų. Ralyje tikrai pasitaiko visko, net ir numuštų vištų, tačiau šiuo atveju esmė ne čia – kaip ir ralio organizatoriams, oficialiems asmenims, taip ir skaitytojams atsakingai pareiškiu, kad jokių vištų nenumušiau, o oficiali pašalinimo priežastis yra neatitinkanti tikrovės“, – sako lenktynininkas Karolis Raišys. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius