Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Weekend Grand Race“ penktojo etapo dalyviams – galimybė išbandyti naują trasą

Jau rugsėjo 27-ą dieną įvyks penktasis šiemet „Weekend Grand Race“ varžybų serijos etapas. Tiesa, šįkart jis vyks ne ten, kur dalyviai buvo įpratę lenktyniauti. Šįkart lenktynės bus rengiamos ne Marijampolės, bet Tauragės automobilių kroso trasoje.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Rūtos Nedzelskienės nuotr.

„Weekend Grand Race“ – dar gana nauja, tačiau populiarumą jau spėjusi įgauti varžybų serija. Čia komandos pigiais automobiliais varžosi tikroje automobilių kroso trasoje, o varžybų eigą prižiūri licencijuoti ir patyrę automobilių sporto teisėjai. Komandas čia sudaro trys asmenys, iš kurių viena privalo būti mergina.

Čia lenktyniaujama dviejose įskaitose – varikliais iki 1,8 litro ir virš 1,8 litro. Kaip visuomet pirmiausia rengiama laisvųjų treniruočių sesija. Po jos vyksta kvalifikaciniai važiavimai, kuriuose visi komandų nariai kovoja dėl kuo geresnio rato įveikimo laiko ir pagal tai paaiškėja abiejų klasių nugalėtojai ir prizininkai.

Po kvalifikacinių važiavimų visos į finalą patekusios komandos stoja prie starto pagal kvalifikacijoje parodytus rezultatus ir tuomet prasideda kitokio formato važiavimas. Visi finalininkai lenktyniauja 55 ratų distancijoje ir jau kovoja nebe dėl geriausio rato įveikimo laiko, bet dėl faktinių pozicijų.

Antrus metus Marijampolės trasoje skaičiuojanti varžybų serija šįkart bus perkelta į kitą vietą – Tauragės pašonėje esančią Sungailiškių autokroso trasą.

Rūtos Nedzelskienės nuotr./Varžybų akimirka
Rūtos Nedzelskienės nuotr./Varžybų akimirka

Taigi, dalyvių čia laukia išties didelis iššūkis, kadangi Marijampolės trasa per praėjusius etapus daugumai tapo labai gerai pažįstama. Dabar tiek sezono lyderiai, tiek ir visos kitos komandos turės naują užduotį – kuo greičiau perprasti Tauragės trasą ir adaptuotis prie jos posūkių.

Be to, Tauragės ir Marijampolės trasos turi ir dar vieną skirtumą. Jei Marijampolėje lenktynės vyksta pagal laikrodžio rodyklę, tai Tauragėje važiuojama priešingai – prieš laikrodžio rodyklę.

Sungailiškių autokroso trasoje šiemet jau vyko varžybos. Liepos viduryje čia buvo iškilmingai pakelta Lietuvos vėliava ir duotas startas šių metų šalies automobilių kroso čempionatui.

Penktame „Weekend Grand Race“ etape laukiami ne tik dalyviai, bet ir ribotas skaičius žiūrovų. Jiems bilieto kaina – 3 eurai. Daugiau informacijos apie „Weekend Grand Race“ lenktynes galite rasti organizatorių „Facebook“ puslapyje. Sungailiškių trasos vietą galite rasti žemiau pateiktame žemėlapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius