-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

WRC: A.Neikšansas vairavimo technikos mokėsi ir iš televizijos

Praėjusiame WRC etape - Kipro ralyje ("Cyprus Rally") penktas savo klasėje finišavęs latvių Andžio Neikšanso ir Peterso Dzirkalso ekipažas gavo išties nemažai vertingos patirties, lenktyniaujant tiek ant žvyro, tiek ant asfalto dangos. Po dviejų etapų N4 klasėje jie surinko 8 taškus ir serijinių automobilių pasaulio ralio čempionate (P-WRC) įskaitoje dalijasi trečiąją vieta su norvegu Eyvindu Brynildsenu.
LMT ekipažas
LMT ekipažas

Tiesa, pastarasis nestartavo Kipre, nes P-WRC taisyklės numato du neįskaitinius ralius sezone, kuriuos konkretus lenktynininkas gali praleisti. A.Neikšansas ir P.Dzirkalsas iš 8 šio čempionato etapų, kurie vyksta kartu su WRC etapais, nedalyvauti pasirinko pačiuose tolimiausiuose, kurie įvyks Argentinoje ir Australijoje.

"Esame nustebę būdami treti P-WRC - to mes nesitikėjome savo debiutiniame sezone! Džiaugiamės dėl savęs ir savo gerbėjų. Latvijoje yra dešimtys tūkstančių ralio fanų, kurie susidomėję stebi mūsų pasirodymą čempionate, todėl esame laimingi, galėdami pasiekti rezultatų, viršijančių visas prognozes", - džiaugsmo neslėpė Andis.

Serijinių automobilių pasaulio ralio čempionato lentelėje po Latvijos lenktynininkų rikiuojasi trys gerai žinomi ekipažai, vidutiniškai surinkę daugiau taškų, tačiau nestartavę arba Norvegijoje, arba Kipre. Tokie lenktynininkai yra: čekas Martinas Prokopas, japonas Toshi Arai ir Nasseras Al-Attyiah iš Kataro.

Pats "Rally Cyprus" Neikšanso/Dzirkalso ekipažui prasidėjo gana neblogai. Nepaisant to, kad jiems labai trūko lenktyniavimo asfalto danga patirties, prieš penktadienio paskutinįjį greičio ruožą jie važiavo penktoje pozicijoje. Čia latvius ištiko ir pirmoji  rimtesnė nesėkmė - pavarų dėžės gedimas. Laimei, jie atvažiavo iki serviso zonos, kur pavarų dėžė buvo pakeista nauja.

Galbūt dėl neplanuoto šio agregato keitimo, papildomai ruošdami automobilio pakabą kitos dienos žvyro danga padengtoms trasoms, ekipažo mechanikai užtruko ir laikas, skirtas serviso darbams, buvo viršytas. Dėl to ekipažui buvo paskirta 2 minučių ir 20 sekundžių laiko bauda, dėl ko jie nusmuko net į dešimtą vietą klasėje.

Šeštadienis susiklostė palankiau ir Neikšansas/Dzirkalsas dienos pabaigoje atkovojo septintąją poziciją, o nuo penktosios jie teatsiliko 14,5 sekundės. Tačiau grįžęs į viešbutį Andis, žiūrėdamas Kipro ralio apžvalgą per televiziją, atrado priežastį, neleidusią jiems važiuoti greičiau:
"Žiūrėjome Kipro televiziją ir pastebėjome, kad mūsų vairavimo stilius labai skiriasi nuo lyderių" - kalbėjo A.Neikšansas. "Taigi, sekmadienį pamėginome praktiškai pritaikyti tai, ką matėme.

Pakeitėme važiavimo stilių ir tai iš karto pradėjo nešti naudą - buvome kur kas greitesni".
Artimiausias P-WRC etapas vyks Portugalijoje balandžio 1-5 dienomis. Jis pasižymės dalyvių gausa, nes iš visų čempionato dalyvių čia nestartuos tik T.Arai, tapęs P-WRC čempionu du kartus. Negausiausiais žada būti Australija ir Argentina, kur puikią progą pelnyti taškų turės galimybę ir mažiau žinomi lenktynininkai.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius