Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

WRC: MINI patvirtino dalyvavimą čempionate

Iš pradžių pavėlavusi pateikti paraišką dalyvauti šių metų Pasaulio ralio čempionate (WRC), MINI pagaliau išsprendė šiuos formalumus su Tarptautine automobilių federacija (FIA), skelbia „Autosport“.
MINI WRC komanda
MINI WRC komanda

Tiesa, šis gamintojas apribojo savo ankstesnius ketinimus ir turės tik vieną nuolatinį ekipažą – visuose etapuose turėtų startuoti Dani Sordo, tačiau gali būti, kad ispanas praleis brangiausius kelionės kaštų prasme ralius, pavyzdžiui, varžybas Naujoje Zelandijoje.

Kitas pagrindinės MINI sudėties lenktynininkas Krisas Meeke, tuo tarpu, turės tenkintis dalyvavimu tik dalyje čempionato etapų. Kitur jis turės užleisti savo vietą susimokėti pasiruošusiems lenktynininkams. Britas praleis pirmąsias sezono varžybas Monte Karle, kur jo vietą užims Pierre'as Campana.

MINI ženklą valdanti BMW, britų „Autosport“ teigimu, dalyvavimą WRC apribojo dėl nedidelio šio sporto populiarumo Vokietijoje bei po banko „Snoras“ bankroto nežinomybėje atsidūrusio tiems patiems savininkams priklausančio lenktynių komercijos teisių valdytojo „North One Sports“ neaiškios ateities. Skelbiama, kad dėl šių ar kitų priežasčių pastaruoju metu pablogėjo ir vokiečių santykiai su automobilius ruošiančia „Prodrive“ kompanija.

Šių metų Pasaulio ralio čempionate dalyvaus trys automobilių gamintojai: „Citroen“, „Ford“ ir MINI. Nuo 2013 m. prie jų turėtų prisijungti ir ketvirtasis – lenktynėms ruošiamą „Polo“ modelį jau bandantis „Volkswagen“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius