Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po margo Budapešto–Bamako ralio starto – sunki kelionė Europos keliais

Minusinė temperatūra neišgąsdino Budapešto gyventojų ir jie sausio 25 d. gausiai susirinko palydėti Budapešto–Bamako ralio dalyvių. Į dviejų savaičių kelionę leidosi vienas motociklas ir 156 automobiliai, iš kurių ir trys lietuviški ekipažai: du „Geros dovanos“ „Land Rover“ visureigiai ir „Abacus“ komanda su „Mercedes-Benz“.
Budapeštas-Bamakas ralio startas
Budapeštas-Bamakas ralio startas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Dykumų ralis

„Dieną prieš startą žvalgėmės po sostinę ir jautėmės labai ypatingai. Miestas pilnas ralio dalyvių – jie vieni kitus greit atpažįsta, noriai bendrauja ir keičiasi kontaktiniais duomenimis, – pirmaisiais įspūdžiais dalijosi „Geros dovanos“ Lenkijos padalinio generalinis direktorius Ernestas Vasiliauskas. – Transporto priemonės pačios įvairiausios – nuo naujausio „Porsche Cayenne“ iki seno mersedeso ar greitosios pagalbos automobilio. Nesunku pastebėti, kad vieni važiuoja tiesiog iš idėjos, o kitos komandos pasiruošusios kaip Dakaro raliui.“

Kiekvienais metais organizatoriai varžybų dalyvius skatina atrodyti kuo išskirtiniau, marginti mašinas, o prieš išvažiuojant į kelią surengti po 30 sekundžių prisistatymą. Šiemet taip pat buvo galima išvysti mumijomis, seselėmis ir kitais personažais persirengusių ralio dalyvių.

Gera Dovana komandos nuotr./Budapeatas-Bamakas ralio startas
„Gera Dovana“ komandos nuotr./Budapeštas-Bamakas ralio startas

„Turbūt pats įdomiausias duetas – dviem vadinamaisiais trabiais į Afriką vykstantys vengrai. Toms mašinoms tikriausiai daugiau metų nei man, tad laikysiu kumščius, kad jie pasiektų finišą, – pasakojo vienas dalyvių Domantas Černiauskas. – Kiek supratau, archyviniai automobiliai tobulinti minimaliai, o kad trauktų akį, išdažyti ryškiais piešiniais. Net jų komandos pavadinimas skamba smagiai – „Go Trabi Go“.

VIDEO: Go Trabi Go @ Budapest-Bamako 2013

Šiuo metu komandos juda į Italiją, Genujos uostą, iš kurio Viduržemio jūra pasieks Maroką. „Geros dovanos“ ekipažai atvirauja, kad Sacharos smėlynams paruoštais automobiliais Europos keliais judėti gana sunku. Visgi kol kas plano laikomasi ir pirmieji taškai bus pasiekti laiku.

Budapešto–Bamako ralis – sausio 25–vasario 8 d. vykstančios didžiausios labdaringos automobilių varžybos pasaulyje. 8 682 kilometrų trasa prasideda nuo Vengrijos sostinės, kerta Sacharos dykumą ir siekia Bisau Gvinėją. Organizatoriai deklaruoja, kad važiuoti gali kiekvienas – bet kokiomis priemonėmis, bet kaip. Kiekvienas ekipažas prisideda prie pagalbos Afrikos vaikams, kad būtų statomos mokyklos, kasami šuliniai, tiekiami medikamentai ir kitos būtiniausios priemonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius