Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Antanas Juknevičius su komanda grįžo į Lietuvą

Antanas Juknevičius su visa savo komanda grįžo į Lietuvą. Dakaro bekelės maratone 60-ą vietą užėmęs A.Juknevičiaus ir Edvardo Duobos ekipažas prieš pat vidurnaktį Vilniaus oro uoste nusileido iš Frankfurto skridusiu lėktuvu, o čia juos pasitiko minios gerbėjų ir žurnalistų.
Antanas Juknevičius ir Edvardas Duoba
Sutiktuvių akimirka / Lukas Balandis / BNS nuotr.

A.Juknevičius Dakaro maratone kaip dalyvis važiavo jau penktą kartą – jis tarp lietuvių yra labiausiai patyręs šių lenktynių specialistas. Aukščiausias jo pasiektas rezultatas – 25-a vieta (2009 m.) – šiemet buvo pagerinta Benedikto Vanago ir Andrejaus Rudnickio ekipažo, kurie finišavo 24-i.

„Šiaip sau važiuoti jau atsibodo. Noriu siekti rezultato“, – nedvejodamas rėžė lenktynininkas. Kone kasdien įvairiausius gedimus patirdavusiam „Mebar“ prototipui lietuviai turėjo daug priekaištų dar ralio metu, tačiau, kaip teigė A.Juknevičius, šioje vietoje daug lemia biudžetas. Jo šiemet nepavyko surinkti geram automobiliui, tačiau kitąmet – kodėl gi ne.

Šių metų Dakaro debiutantu tapęs E.Duoba neslėpė, kad Dakaras – varginantis užsiėmimas, tačiau tokį nuotykį jis galėtų pakartoti.

„Mes norėtumėm važiuoti taip, kad nereikėtų sukti galvos dėl technikos, kaip tą darėm šiemet. Važiuoji ir važiuoji, ir viskas“, – kalbėjo A.Juknevičius.

Ekipažo nariai teigė dar nežinantys tikslių ateinančių metų Dakaro planų – dabar abu lenktynininkai turės greitai adaptuotis prie šalto lietuviško klimato ir 5 valandų laiko skirtumo. E.Duoba grįš į kasdieninį darbą, nesusijusį su automobilių sportu, o A.Juknevičius yra dykumų lenktynių treneris bei Kazachstano bekelės lenktynių komandos „Astana“ vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius