-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ilgiausiame Dakaro greičio ruože lietuviai sparčiai kopė aukštyn, bet tempo neišlaikė

Antrasis Dakaro greičio ruožas tapo tikru išbandymu visiems maratono dalyviams. Jiems teko įveikti 518 kilometrų greičio ruožą. Ilgoje distancijoje dalyvių laukė serpantinai, smėlis ir akmenys. Organizatoriai šitaip siekė išaiškinti tikrąjį dalyvių pajėgumą. Pagal tai bus sudarinėjama tolimesnė starto rikiuotė.
Dakaro maratonas: pirmas greičio ruožas
Dakaro maratonas / Nicko Weyenso nuotr.

Atnaujinta 4.59 val.

Antano Juknevičiaus „Mebar“ automobiliui sugedo sankaba – ekipažas iki finišo turėtų nusikapstyti tik naktį, tačiau žada startuoti trečiame Dakaro etape antradienį.

„Žinios tikro Dakaro . Sankabos reikalai kankina, karštis, smėlio jūros padarė savo. Dar nepasiekėm biuvako... Bet tikrai ryt startuosim, mes kitaip nemokam“, – 23 val. vakaro vietos laiku, dar nepasiekęs finišo ir būdamas paskutiniame įskaitiniame punkte, sakė A.Juknevičius.

Antro Dakaro etapo rezultatai

Keturračių klasėje antrame greičio ruože greičiausias buvo lenkas Rafalas Sonikas. Pirmame greičio ruože antras likęs lenktynininkas šiandien važiavo itin užtikrintai ir nugalėjo trasą įveikdamas per 6 val. 49 min. 24 sek.

Nuo jo 3 min. 33 sek. atsiliko čilietis Ignacio Casale. Trečią laiką parodė Sergio Lafuente, lyderiui pralaimėjęs 4 min. 14 sek. Visi lyderiai vairavo „Yamaha“ techniką.

dakar.com nuotr./Antrojo etapo rezultatai keturračių klasėje
dakar.com nuotr./Antrojo etapo rezultatai keturračių klasėje

Motociklų klasėje greičiausias buvo Joanas Barreda Bortas. Jis distancijoje užtruko 5 val. 46 min. 6 sek. Jam į nugarą kvėpavęs Paulo Goncalvesas buvo lėtesnis vos 6 min. 13 sek.

Trečias motociklininkų gretose finišavo portugalas Rubenas Faria. Jis atstumą nuvažiavo per 5 val. 55 min. 22 sek.

dakar.com nuotr./Antrojo etapo rezultatai motociklų klasėje
dakar.com nuotr./Antrojo etapo rezultatai motociklų klasėje

Automobilių klasėje su ilgiausiu etapu greičiausiai susidorojo Nasseras Al-Attiyahas iš Kataro. „Mini“ vairavęs lenktynininkas maršrutą nuvažiavo per 5 val. 4 min. 50 sek. Už jo išsirikiavo „Toyota“ atstovai Giniel de Villiersas ir Bernhard Ten Brinke. Jie nuo lyderio atsiliko atitinkamai 8 min. 30 sek. bei 10 min.4 sek.

Ambicingoji „Peugeot“ komanda, į Dakarą sugrįžusi po 25-ių metų, kol kas nežiba. Ilgiausią greičio ruožą maratone „Peugeot“ gretose greičiausiai įveikė Carlosas Sainzas. Jis pademonstravo devintą rezultatą.

Į automobilį po ilgos karjeros, praleistos ant motociklo, persėdęs Cyrilis Despres, vairuodamas „Peugeot 2008 DKR“ užėmė 25 vietą.

Tomo Tumalovičiaus nuotr./Dakaro maratonas: pirmas greičio ruožas
Tomo Tumalovičiaus nuotr./Dakaro maratonas

Vienas iš žiūrovų favoritų amerikietis Roby Gordonas antrame greičio ruože susidūrė su problemomis. Kaistančių stabdžių gedimą šalinęs ekipažas prarado apie 40 minučių dar net nepasiekęs pirmojo kontrolės punkto. Panašu, kad šis gedimas turės nemažai įtakos lenktynininko pozicijai bendroje rikiuotėje.

Nesėkmės toliau persekioja ir Nani Roma ekipažą. Pirmame greičio ruože dueto „Mini“ kamavo variklio problemos. Antrame greičio ruože nuo lenktynininko fortūna nusisuko ir vėl. Antrą kontrolės punktą dalyvis pasiekė 42-oje vietoje, nuo lyderio atsilikęs daugiau nei 20 minučių. Galiausiai N.Roma finišavo 22-oje pozicijoje.

Tomo Tumalovičiaus nuotr./MINI komandos automobilių bandymai prieš Dakaro startą
Tomo Tumalovičiaus nuotr./Nani Roma

Laiką švaistė ir argentinietis Orlando Terranova. Jis pasiklydo trasoje ir paskutiniuose kilometruose prarado nemažai laiko – maždaug 20 minučių. Ši klaida iš jo atėmė galimybę prasibrauti į lyderių gretas.

Pirmame greičio ruože 18-ą poziciją užfiksavęs lenkas Adamas Malyszas, antrame etape iš Dakaro lenktynių pasitraukė. Ketvirtasis jo maratonas pasibaigė tuomet, kai likus 35-iems kilometrams iki šio etapo finišo užsiliepsnojo jo vairuojamas „SMG“ bagis. Ekipažo nariai nenukentėjo, tačiau jiems teko pasitraukti į žiūrovų gretas.

„Facebook“ nuotr./Sudegęs A.Malysz bagis
„Facebook“ nuotr./Sudegęs A.Malysz bagis

„Katastrofa. Greičio ruožo pabaigoje užsidegė mūsų automobilis. Mes dar bandėme valdyti situaciją, bet automobilis sudegė labai greitai. Esame priversti pasitraukti ir savo svajones atidėti dar metams.

Esame nusiminę, kadangi iki greičio ruožo pabaigos buvo likę vos 30 kilometrų. Ačiū, kad buvote su mumis“, – savo „Facebook“ paskyroje rašė vienas garsiausių Lenkijos pilotų A.Malysz.

dakar.com nuotr./Antrojo etapo rezultatai automobilių klasėje
dakar.com nuotr./Antrojo etapo rezultatai automobilių klasėje

Benediktas Vanagas šiame greičio ruože demonstruoja, kad gali važiuoti kur kas greičiau, nei tą darė pirmą dieną.

37-oje pozicijoje startavęs lietuvis vienuoliktame kontrolės punkte užfiksavo 17-ą rezultatą. Dvyliktame iš keturiolikos atžymos punktų duetas pademonstravo 21-ą laiką, tačiau tryliktame kontrolės punkte nukrito iki 31-os vietos.

Gedmanto Kropio nuotr./Dakaro maratonas: pirmas greičio ruožas
Gedmanto Kropio nuotr./Dakaro maratonas

Galiausiai Benediktui Vanagui ir Andrejui Rudnitskiui finišą pavyko pasiekti 28-oje vietoje. Jie nuo lyderio atsliko 1 val. 7 min. 41 sek.

Lietuviai vos viena pozicija ir 36 sek. nusileido „Peugeot 2008 DKR“ šiemet pilotuojančiam Stephanui Peterhanseliui. Beje, S.Peterhanselis buvo susidūręs su techninėmis problemomis ir kurį laiką galėjo važiuoti tik antrąja pavara.

Preliminariais duomenimis, po dviejų etapų Benediktas Vanagas užima 28-ą vietą. Nuo lyderio N.Al-Attiyaho jį skiria 1 val. 19 min. 28 sek.

Gedmanto Kropio nuotr./Dakaro maratonas: pirmas greičio ruožas
Gedmanto Kropio nuotr./Dakaro maratonas

„Pirmoje greičio ruožo pusėje mums viskas klostėsi puikiai. Aplenkėme nemažai dalyvių. Tačiau viename kontrolės punkte teisėjas, dėdamas antspaudą ant mūsų maršrutinės kortelės, per stipriai juo trinktelėjo ir nuo smūgio įkrito mūsų šoninio lango stiklas į automobilio vidų. Taigi likusią trasos dalį važiavome be šoninio lango, o ten mums teko apie šimtas kilometrų „fesh-fesh’o“. Prisiminiau košmarą, patirtą prieš dvejus metus, kai nematai nieko nei lauke, nei automobilio viduje. Dėl to vienoje vietoje užklimpome ir praradome visas pozicijas, kurias buvome išsikovoję“, – apie nesėkmę kalbėjo B.Vanagas.

Ne ką prasčiau sekasi ir Antanui Juknevičiui su Edvardu Duoba. Ekipažas buvo pakilęs iki 56-os pozicijos, o likus paskutinei atkarpai iki finišo duetas buvo klasifikuojamas 61-oje vietoje. Primename, kad šis ekipažas antrą greičio ruožą pradėjo 86-oje pozicijoje.

Iki 2.20 val. Lietuvos laiku A.Juknevičius ir E.Duoba antrojo etapo finišo, pagal oficialią varžybų interneto svetainę, pasiekę dar nebuvo.

Tomo Tumalovičiaus nuotr./Dakaro maratonas: pirmas greičio ruožas
Tomo Tumalovičiaus nuotr./Dakaro maratonas

Sunkvežimių klasės dalyvių gretose savo galią vėl demonstruoja rusai. „Kamaz“ komandos pilotas Eduardas Nikolaevas antrame greičio ruože buvo nepralenkiamas ir distanciją įveikė per 3 val. 34 min. 1 sek.

Nuo jo vos 46 sek. atsiliko Baltarusijos atstovas Siarhei Viazovich su „MAZ“. 49 sek. lyderiui pralaimėjo ir trečias finišavo kitas „Kamaz“ kariaunos atstovas Airatas Mardeevas.

Kurį laiką lyderiavęs ir pirmas startavęs olandas Hansas Stacey persvaros neišlaikė ir liko ketvirtas, pralaimėjęs 1 min. 27 sek.

dakar.com nuotr./Antrojo etapo rezultatai sunkvežimių klasėje
dakar.com nuotr./Antrojo etapo rezultatai sunkvežimių klasėje

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius