Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 15 /21:23

Rankos trauma Benediktui Vanagui nesutrukdė Dakare siekti rekordinio rezultato

Atrodo, kad sulaužyta ranka Benediktui Vanagui nėra jokia kliūtis skrieti tarsi ant sparnų. Vienuoliktame greičio ruože, kuriame lenktynininkai turėjo įveikti 194 kilometrus greičio ruožu, o iš viso nuvažiuoti 520 kilometrų, lietuvis finišavo ketvirtoje vietoje.
Benediktas Vanagas
Benediktas Vanagas / Gedmanto Kropio nuotr.

Benediktas Vanagas jau pirmame kontrolės punkte pademonstravo ketvirtą laiką, nuo lyderio atsilikdamas vos aštuoniomis sekundėmis. Vėliau lietuvis nukrito dviem pozicijomis žemyn, bet priešpaskutiniame WP vėl susigrąžino ketvirtą poziciją. Galiausiai B.Vanago ir A.Rudnickio ekipažas finišavo rekordinėje ketvirtoje vietoje ir nuo lyderio atsiliko vos 40 sek.

Šis rezultatas reiškia, kad B.Vanagas ir A.Rudnickis įrašė savo pavardes ne tik į greičiausiai etapą įveikusių ekipažų dešimtuką, bet perrašė ir Lietuvos autosporto istoriją. Tokio aukšto rezultato iki šiol nėra pavykę parodyti jokiam kitam duetui.

Greičio ruožo viduryje jau ėmiau gailėtis, kad neužsidėjome naujų padangų.

Šiuo metu bendroje automobilių įskaitos rikiuotėje Benediktas Vanagas klasifikuojamas 19-oje vietoje.

„Labai greitas ir techniškas greičio ruožas, kuriame reikėjo daug ir stipriai padirbėti. Važiavome, manau, tikrai drausmingai ir labai greitai. Reikia būti drąsiu vairuotoju norint važiuoti tokiame greičio ruože greitai. Greičio ruožo viduryje jau ėmiau gailėtis, kad neužsidėjome naujų padangų. Tiesą pasakius, mes jų jau nebeturime – išsirinkome geriausias iš turimų naudotų. Greičio ruožo viduryje pavijome „bagį“, kuris niekaip nenorėjo mūsų praleisti. Dėl to viename posūkyje nulėkėm tiesiai, nepataikėme į reikiamą kelio trajektoriją. Visa laimė, kad spėjau išsisukti nuo pakelėje stovėjusio akmeninio stulpelio, nes ten būtume palikę automobilį“, – sakė B.Vanagas.

Gedmanto Kropio nuotr./Benediktas Vanagas
Gedmanto Kropio nuotr./Benediktas Vanagas

Greičio ruožą laimėjo Nasseras Al-Attiyahas, kuriam Dakaro nugalėtojo titulas jau pasiekiamas ranka. Šis ekipažas trasą įveikė per 1 val. 53 min. 10 sek.

Antrą rezultatą parodė argentinietis Orlando Terranova su „Mini“. Jis nuo lyderio atsiliko vos puse minutės. Trečias finišą pasiekė Ginielis de Villiersas.

Iš varžybų pasitraukė jaunasis Saudo Arabijos atstovas Yazeedas Alrajhi. Ralio debiutantas kurį laiką savo tempu stebino gerokai labiau patyrusius dalyvius, tačiau jam finišo pasiekti nepavyko dėl techninio gedimo. Savo viltis arabui teks atidėti mažiausiai metams.

dakar.com/Vienuolikto greičio ruožo automobilių klasės TOP10
dakar.com/Vienuolikto greičio ruožo automobilių klasės TOP10

Kitam lietuvių ekipažui sekasi taip pat neblogai. 68-oje vietoje startavę Antanas Juknevičius ir Edvardas Duoba distanciją dar tik įpusėjo ir pakilo iki 55-osios vietos.

Greičio ruožą A.Juknevičius ir E.Duoba galiausiai įveikė nuo lyderio atsilikdami 1 val. 37 min. 44 sek. ir, preliminariais duomenimis, užėmė 64-ą vietą.

Tomo Tumalovičiaus nuotr./A.Juknevičius
Tomo Tumalovičiaus nuotr./A.Juknevičius

Motociklų įskaitoje greičiausias buvo Joanas Barreda Bortas. „Honda“ motociklu važiuojantis ispanas distanciją įveikė per 3 val. 26 min. 33 sek.

Antroje vietoje liko portugalas Paulo Goncalvesas. Jis buvo lėtesnis vos 17 sek. Vienuoliktame greičio ruože pasižymėjo Slovakijos atstovas Ivanas Jakesas, kuris parodė trečią laiką.

Motociklų įskaitoje kol kas lyderiauja Marcas Coma, kuris šios dienos greičio ruožą įveikė šeštas, turėdamas 2 min. 40 sek. deficitą.

dakar.com/Vienuolikto greičio ruožo motociklų klasės TOP10
dakar.com/Vienuolikto greičio ruožo motociklų klasės TOP10

Į keturračių įskaitos lyderių trejetą vienuoliktame greičio ruože prasibrovė ir pirmas finišavo prancūzas Chistophe`as Declerckas. Įveikti distanciją jam prireikė 3 val. 56 min. 39 sek.

Už jo liko paragvajietis Nelsonas Augusto Sanabria Galeano. Trečią laiką parodė Walteris Nosiglia, finišavęs su 6 min. 50 sek. atsilikimu.

dakar.com/Vienuoliktojo greičio ruožo keturračių klasės TOP10
dakar.com/Vienuolikto greičio ruožo keturračių klasės TOP10

Sunkvežimių įskaitos dalyvių gretose įsibėgėję ir jau gerokai atitrūkę „Kamaz“ mažina tempą. Tuo pasinaudojo Hansas Stacey su „Iveco“, kuris greičio ruožą laimėjo trasą įveikęs per 2 val. 8 min. 11 sek.

Antras buvo taip pat „Iveco“ pilotas Gerardas de Rojus. Trečias finišavo Eduardas Nikolaevas, kuris lyderiui pralaimėjo dvi minutes. Persvaros neišlaikė Baltarusijos atstovas Siarhei Viazovich su „MAZ“. Jis šiandien liko ketvirtas, nors priešpaskutiniame WP parodė pirmą laiką.

dakar.com nuotr./Vienuolikto greičio ruožo sunkvežimių įskaitos TOP10
dakar.com nuotr./Vienuolikto greičio ruožo sunkvežimių įskaitos TOP10

 

VIDEO: Vienuoliktas greičio ruožas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius