-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atsinaujinimo metai šalies transporto sektoriuje

Per pastaruosius metus Lietuvos transporto infrastruktūros kokybė pastebimai pagerėjo. 2007–2013 metų finansiniu laikotarpiu Europos Sąjungos struktūrinės paramos lėšomis ne tik rekonstruota ir modernizuota technologiškai pasenusi transporto infrastruktūra, bet ir pastatyti visiškai nauji objektai, pagerinę gyventojų ir krovinių judėjimą.
TID administruojamas projektas..

„Transporto ir logistikos sektorius sukuria ženklią dalį bendrojo vidaus produkto, tad nuo šalies transporto infrastruktūros būklės priklauso ne tik šio sektoriaus plėtra, bet ir valstybės gerovė, žmonių gyvenimo kokybė, investuotojų požiūris į valstybę. Dėl to svarbu užtikrinti svarbiausių šalies automobilių kelių, geležinkelių, jūrų ir oro uostų rekonstrukciją, modernizaciją, taip pat naujų objektų statybą“, - teigia transporto plėtros projektus administruojančios įstaigos Transporto investicijų direkcijos (TID) direktorius Gintautas Predkelis.

Šalies transporto infrastruktūros modernizavimas.

Skaičiuojama, kad per pastaruosius septynerius metus šalies transporto infrastruktūros modernizavimui ir plėtrai iš Europos Sąjungos Sanglaudos bei Regioninės plėtros fondų skirta daugiau nei 5 mlrd. litų.

Panaudojant Europos Sąjungos struktūrinių fondų ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšas buvo rekonstruotas strategiškai svarbus transeuropinis kelias Vilnius – Kaunas – Klaipėda, pastatyti transporto srautus iš miestų centrų nukreipę ir gyventojus nuo sunkiasvorio transporto keliamo triukšmo bei taršos apsaugoję Kairių ir Vilniaus aplinkkeliai, trijų lygių Jakų sankryža. Taip pat modernizuoti oro uostai, pagilintas Klaipėdos jūrų uostas. Klaipėdoje rekonstruota Draugystės geležinkelio stotis ir šalia jos esantis kelynas.

Šalies transporto infrastruktūros modernizavimas.

Daugiau informacijos apie TID vykdomus projektus ir jų reikšmę mūsų gyvenime – vaizdo reportažuose.

VIDEO: Transporto infrastruktūros plėtra
VIDEO: Transport infrastructure developement

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius