Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 18

Pirmasis „Autoplius Fast Lap“ etapas: lietus atgaivino perkaitusius žiūrovus, tačiau lenktynės buvo nutrauktos

Šeštadienį, gegužės 18 d. Kačerginės „Nemuno žiede” vykusias pirmojo 2013-ųjų metų „Autoplius Fast Lap” etapo varžybas nutraukė lietus. Dėl smarkių kritulių buvo nukeltas antrasis „Race“ lenktynių važiavimas, žiūrovai nepamatė ir apdovanojimų ceremonijos.
„Autoplius Fast Lap” lenktynės
„Autoplius Fast Lap” lenktynės / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Fast Lap“ pavienių automobilių lenktynėse laikui greičiausias buvo dabartinis čempionas, „Mitsubishi Lancer Evo VIII“ vairuojantis Jonas Poškus. Profesionalus dantistas Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasos ratą įveikė per 1 min 18.645 s.

Antras liko „Lotus Exige“ pagrindu sukonstruotą bolidą vairuojantis Marekas Matvejevas. Latvis nuo lyderio atsiliko 0,455 s. Trečią vietą užėmė Gediminas Bilinskas su BMW E30. Jis lenktynių nugalėtojui nusileido 2,5 sekundės.

Didelę pažangą, lyginant su praėjusiais metais, padarė Tomas Sveikauskas. 2012-aisiais vilkęsis rikiuotės viduryje, Šiemet vienintelė „Autoplius Fast Lap“ važiuojanti „Toyota Supra“ užėmė 9 vietą bendroje įskaitoje ir liko septinta savo klasėje, PRO2500+.

Žiūrovų dėmesį atkreipė Indrė Senkutė – vienintelė šiais metais „Time attack“ varžybose dalyvaujanti mergina. Šeštosios kartos „Volkswagen Golf GTI“ vairuotoja parodė geresnį vieno rato įveikimo laiką nei kiti 35 starte pasirodę vaikinai ir užėmė naujokei garbingą 41 vietą. I.Senkutė taip pat gavo ir pirmąjį krikštą – ties Šakių posūkiu pasivažinėjo žole, kas kainavo priekinės dalies sužeidimus jos „Golf“.

„Time attack” TOP 5:

1. Jonas Poškus, Mitsubishi Lancer Evo VIII

2. Mareksas Matvejevsas, Lotus Exige

3. Gediminas Bilinskas, BMW 320

4. Vytas Bilinskas, Mitsubishi Lancer Evo VIII

5. Andrius Firantas, Honda S2000

VIDEO: 2013-ųjų „Autoplius Fast Lap“ lenktynių pirmojo etapo akimirkos

„Race” lenktynės – kova iki paskutinio posūkio

Apie šeštadienio „Autoplius Fast Lap” lenktynes verta parašyti diplominį darbą kovos menų tema. Tai, be jokios abejonės, pačios azartiškiausios lenktynės „Autoplius Fast Lap” istorijoje. Lyderiai keitėsi vos ne kiekviename rate – pirmavo tai Vytas Bilinskas, tai jo bendrapavardis Gediminas, tai Andrius Firantas. Ir tik paskutiniame rate Andrius išsiveržė į priekį ir atvežė savo „Honda S2000” į pergalę. Fantastika.

„Kas būtų, jei būtų” tema improvizuoti galime daug ir ilgai. Jei nebūtų sugedęs Vyto Bilinsko „Evo”, jei lenktynės būtų bent vienu ratu ilgesnės – tai tik prielaidos.

VIDEO: Andrius Firantas „Race“ lenktynėse pergalę išplėšė prieš pat finišą.

Beje, pirmame „Race” dėl techninių bėdų iš kovos krito tikrai puikūs lenktynininkai. Palangos 1000 km lenktynių dalyvis Drew Hollandas jau starte žinojo, kad bus sunku, jo „Ford Sierra” nedirbo taip, kaip turėtų. Iš lenktynių pasitraukė ir pirmą kartą į automobilių sporto trasą išvažiavęs Tauras Tunyla, kuris pirmuose ratuose neleido lyderiams pabėgti į priekį. Jo „Mazda MX-5” turbina atsisveikino su lenktynininku ketvirtame rate. Po pirmojo rato „Race“ baigėsi Antanui Vėbrai – neatlaikė jo „Mazda 323“ pusašis, tad akį traukiantis ryškiai žalias automobilis pusę „Time attack“ važiavimų praleido dalyvių parke.

„Race” TOP 4:

1. Andrius Firantas, „Honda S2000”
2. Gediminas Bilinskas, BMW 320
3. Mindaugas Rickevičius, BMW 330
4. Gytis Vaitulionis, Subaru Impreza STi

VIDEO: Gedimino Bilinsko „Race“ lenktynių pirmasis važiavimas
VIDEO: Mantas Turskis Autoplius Fast Lap" „Race“ lenktynių pirmajame važiavime

Nuotykiai trasoje

Galime lengviau atsipūsti ir pasidžiaugti, kad visi lenktynininkai šeštadienio dieną pabaigė saugiai. Automobilių už trasos ribų buvo, tačiau su pagalba, ar be jos jie pasiekė namus. Vieniems lenktynininkams iki kito „Autoplius Fast Lap” etapo sapnuosis pergalės skonis, kitiems teks susikaupti, grįžti į garažus ir laukti ateinančio etapo. Tokia tai sporto šaka, tas tūkstančių žmonių dievinamas automobilių sportas.

Informuojame, kad lenktynių pirmoje dalyje ties Ąžuolo posūkiu trasa pabėgioti sumaniusi daili stirnaitė sėkmingai rado kelią atgal į mišką. Ją matę lenktynių dalyviai dar iki šiol vaikšto išsprogusiomis akimis – gyvosios gamtos pamokėlių kiekvieną dieną lenktynių trasoje nepamatysi. Ypač su amerikietiškai laiminga pabaiga.

VIDEO: „Autoplius Fast Lap“ dalyvių paradas
Kas toliau?

Jau birželio 8 d. „Autoplius Fast Lap” keliasi į naujausią, geriausią ir lenktynininkus labai traukiančią Parnu lenktynių trasą Estijoje. Ten vyks antrasis šio sezono etapas. Tuomet, po kuklios pertraukėlės, lenktynininkai išbandys Bikerniekų žiedą. Rudenį, rugsėjo 7 d. čia pat – „Nemuno žiedo” lenktynių trasoje vyks „Autoplius Fast Lap” 2013-ųjų sezono finalai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius