-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bauda už tai, kad nesi Supermenas

Sekmadienį buvau nubaustas policijos pareigūnų už tai, kad negaliu daryti dviejų darbų vienu metu: vairuoti automobilį ir stebėti galines gabaritines šviesas.
„Peugeot 308 GT“
Asociatyvi nuotr.: „Peugeot 308 GT“ galinė dalis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Supermenas

Prieš išvažiuojant iš Plungės, pasitikrinau visas automobilio šviesas ir pajudėjau link Rietavo. Vos spėjau išvažiuoti iš Rietavo link automagistralės, mane sustabdė pareigūnai. Patikrinę dokumentus perspėjo, kad nedega galinis dešinysis gabaritas ir pasikvietė į jų automobilį.

Iškart paklausiau pareigūnų, ar galėčiau grįžti į degalinę (kuri buvo už 200 m) ir nusipirkęs pasikeisti lemputę, nes ji man perdegė bevažiuojant. Tačiau jie man atsakė, kad pirmiausia surašys administracinio teisės pažeidimo protokolą ir toliau kelionę galėsiu tęsti tik įsijungęs avarinį signalą. Paklausiau, gal užtektų surašyti tik įspėjimą , tačiau man atsakė, jog už šį KET (234.5) punkto pažeidimą negalima taikyti įspėjimo (tai buvo parašyta ir protokole).

Policijos pareigūnas manęs paprašė parašyti trumpą pasiaiškinimą, kuriame parašiau, kad aš nesu Supermenas ir negaliu daryti dviejų darbų vienu metu t.y. vairuoti žiūrėdamas į kelią ir tuo pačiu stebėti savo automobilį iš galo.

Galiausiai išvada ta, kad Lietuvos įstatymai prasilenkia su realybe. Už tai, kad man bevažiuojant perdegė dešinysis galinis gabaritinis žibintas, turėsiu sumokėti 14 eurų baudą, nors pareigūnai galėjo būti supratingi ir perspėję leisti grįžti į netoliese esančią degalinę, kurioje ir keičiausi lemputę, gavęs baudą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius