Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Filmuota medžiaga atskleidžia, kad daug Vilniaus vairuotojų neprisimena manevravimo kelyje taisyklių

Kelias dienas iš eilės toje pačioje Vilniaus vietoje filmuota vaizdo medžiaga atskleidžia, kad sostinės vairuotojai yra užmiršę Kelių eismo taisyklių punktus, apibrėžiančius manevravimą kelyje.
Automobilis iš trečios eismo juostos transporto žiede atsiduria antroje
Automobilis iš trečios eismo juostos transporto žiede atsiduria antroje / Stop kadras iš vaizdo medžiagos

15min.lt skaitytojas, redakcijai perdavęs filmuotą medžiagą, teigia, kad jis kasdien yra priverstas važiuoti pro žiedinę sankryžą ties Edukologijos universitetu (sostinės vairuotojams dar žinomą Pedagoginio žiedo pavadinimu).

Pasak skaitytojo, kone kasdien jis susiduria su ta pačia situacija – greta važiuojantys vairuotojai visiškai nepaiso manevravimo kelyje taisyklių. Tai kasdien fiksuoja ir skaitytojo automobilyje įrengtas vaizdo registratorius.

Prieš pradėdamas važiuoti, prieš persirikiuodamas ir kitaip keisdamas važiavimo kryptį, vairuotojas privalo įsitikinti, kad tai daryti saugu, ir duoti kelią (nekliudyti) kitiems eismo dalyviams.

„Šioje vietoje priešais įvažiavimą į transporto žiedą yra trys eismo juostos. Pačiame žiede – taip pat trys eismo juostos. Todėl kiekvieną kartą nuostabą kelia vairuotojai, kurie iki žiedo atvažiuoja trečia eismo juosta, tačiau jau sukdami į patį žiedą jie, nepaisydami greta esančių kitų mašinų, kažkodėl braunasi į antrą eismo juostą užuot pasilikę savojoje. Apie posūkio signalų rodymą šioje situacijoje aš net nekalbu. Jį visi tiesiog pamiršę“, – teigia skaitytojas.

Skaitytojo manymu, daug sostinės vairuotojų yra tiesiog pamiršę manevravimo kelyje taisykles, todėl jaučiasi teisūs net iš trečios eismo juostos prieš nosį kitiems „šaudami“ tiesiai išvažiavimo Geležinio Vilko g. link.

Redakciją konsultavę kelių policijos pareigūnai teigia, kad panaši vieta Vilniuje dar yra žiedinėje Geležinio Vilko g.-Savanorių pr.-Laisvės pr. sankryžoje, vadinamajame Savanorių žiede.

Pasak pareigūnų, važiavimą žiedinėmis sankryžomis reguliuoja kelio ženklai ir kelio ženklinimas. Vairuotojams derėtų stebėti kelio ženklus, nurodančius judėjimo kryptis, taip pat sekti kelio ženklinimą.

Jei vairuotojas įvažiuodamas į transporto žiedą iš trečios eismo juostos atsiduria antroje, tai traktuojama, kaip krypties keitimas. Todėl tokioje vietoje vairuotojams esą derėtų prisiminti KET 106 punktą: „Prieš pradėdamas važiuoti, prieš persirikiuodamas ir kitaip keisdamas važiavimo kryptį, vairuotojas privalo įsitikinti, kad tai daryti saugu, ir duoti kelią (nekliudyti) kitiems eismo dalyviams.“

VIDEO: Įvažiavimas į transporto žiedą ties Edukologijos universitetu Vilniuje

Šioje situacijoje svarbus ir KET 109 punktas: „Persirikiuodamas vairuotojas privalo duoti kelią transporto priemonėms, važiuojančioms gretima eismo juosta ta pačia kryptimi. Jeigu ta pačia kryptimi važiuojančios transporto priemonės persirikiuoja kartu, vairuotojas privalo duoti kelią dešinėje esančiai transporto priemonei.“

Pasak pareigūnų, jei aptariamoje situacijoje automobiliai susidurtų, kaltu daugumoje atvejų turėtų likti vairuotojas, kuris sukdamas į žiedą iš trečios eismo juostos įvažiavo į antrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius