Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Fotopolicija: ar apsaugos tarnybos golfo vairuotojas teisingai įvertino šviesoforą? (filmuota medžiaga)

Filmuotoje medžiagoje užfiksuotas abejotinas apsaugininkų firmos tarnybinio automobilio manevras Vilniaus sankryžoje.

Daugiau KET pažeidėjų www.fotopolicija.lt

15min.lt skaitytojas Andrius D. penktadienį atsiuntė redakcijai šiandien filmuotą medžiagą, kurioje užfiksuota, kaip bendrovės „Eurocash1“ tarnybinis automobilis VW Golf įveikia Justiniškių ir Taikos gatvių sankryžą.

„Man atrodo, niekam nesukliudžiau"

Filmuke puikiai matyti, kaip golfo vairuotas sankryžoje stovi paskui autobusą ir ruošiasi sankryžoje apsisukti. Už kelių šimtų metrų nuo šios sankryžos yra „Eurocash1“ būstinė.Žinokite, net baustas niekada nebuvau, labai atsargiai dažniausiai bandau važinėti, – tikino tarnybinį golfą vairavęs vilnietis Maksimas.

„Eurocash1“ atstovas tarnybiniu automobiliu važiuoja sankryžoje per raudoną. Būtų malonu, jei įmonė pakomentuotų būtinybę jiems važinėti per raudoną“, – rašo skaitytojas Andrius.

Jo nuomone, eismo priežiūros tarnybos pareigūnai šios filmuotos medžiagos pagrindu galėtų nubausti vairuotoją. „Data yra 2009.05.08, laikas – 12 val. 45 min., vieta žinoma, pažeidimo faktas uzfiksuotas, automobilis be švyturėlių, prie vairo kostiumuotas direktorius...“, – protokolui surašyti reikalingus duomenis išvardijo 15min.lt skaitytojas.

Naujienų portalo žurnalistai susisiekė su „kostiumuotu direktoriumi“ – saugos tarnybos „Eurocash1“ rinkodaros skyriaus vadovu Maksimu Kožankovu. Jis neneigė vairavęs tarnybinį golfą.

Situaciją sankryžoje M.Kožankovas komentavo taip: „Tuo metu mirksėjo strėlytė. Užgeso maždaug... man atrodo, man būnant dar sankryžoje. Bet, man atrodo, niekam nesukliudžiau."

Jis sakė nesantis piktybiškas pažeidėjas.

„Žinokite, net baustas niekada nebuvau, labai atsargiai dažniausiai bandau važinėti“, – 15min.lt tikino M.Kožankovas.

Netikėtai golfo vairuotojas pasiteiravo: „O, sakykite, ten tuo metu aš šnekėjau telefonu, ar ne? Nesimato?..“

Išgirdęs neigiamą atsakymą, M.Kožankovas atsiduso: „Na, tai gerai tada...“

Policininkai: pažeidimo nebuvo

Naujienų portalą 15min.lt neoficialiai konsultavę policijos pareigūnai, peržiūrėję šį video, konstatavo, kad golfo vairuotojas taisyklių nepažeidė.

Kelių eismo taisyklių (KET) skyriuje „Eismo reguliavimo signalai“ rašoma, kad „žalias mirksintis signalas leidžia eismą ir įspėja, kad jo laikas baigiasi ir netrukus bus įjungtas draudžiamasis signalas.“

Pagal KET, į sankryžą laiku įvažiavęs vairuotojas turi teisę baigti manevrą, kad ir koks signalas tuo metu jau yra užsidegęs.

Beje, pareigūnai atkreipė dėmesį, kad golfą filmavęs 15min.lt skaitytojas Andrius pats šiek tiek persistengė, sustabdymas savąjį automobilį pėsčiųjų perėjos zonoje, o ne iki „Stop“ linijos.

Tapote neįprasto įvykio liudininkais? Pastebėjote ką nors įdomaus? Pasidalykite savo įspūdžiais, nuotraukomis ar vaizdo medžiaga su kitais 15min.lt skaitytojais, viską siųsdami adresu 15min@15min.lt.

Beje, redakcija laukia ne tik Vilniaus, Kauno ar Klaipėdos gyventojų informacijos. Gyvenate mažame miestelyje? Lankotės užsienyje? Pastebėjote ką nors įdomaus? Savo pastebėjimus irgi siųskite mums ir apie įvykį sužinos visa Lietuva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius