-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nauja sunkmečio mada: nebemokėti už mašinų stovėjimą Vilniaus centre

Naujienų portalo 15min.lt žurnalistų patikrintoje mokamoje aištelėje trys ketvirtadaliai automobilių buvo palikti nesumokėjus už stovėjimą.
Šis BMW X5 visureigis tamsintais langais ir išskirtiniu numeriu neturėjo nei bilietėlio, nei lipduko, skirto mokėti už paslaugą trumposiomis žinutėmis, o dešiniau stovinčiame „Honda“ automobilyje bilieto galiojimo laikas buvo pasibaigęs.
Šis BMW X5 visureigis tamsintais langais ir išskirtiniu numeriu neturėjo nei bilietėlio, nei lipduko, skirto mokėti už paslaugą trumposiomis žinutėmis, o dešiniau stovinčiame „Honda“ automobilyje bilieto galiojimo laikas buvo pasibaigęs. / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Antradienį Vilniaus policija išplatino pranešimą, kuriuo pamėgino prisibelsti į vairuotojų sąžinę: esą jei mašina pastatyta pažeidžiant taisykles, policininkams brangu važiuoti į iškvietimą dėl tokio pažeidimo ir kenčia biudžetas. Kiek pinigų grįžta į iždą surenkamų baudų forma, pareigūnai kažkodėl nutylėjo.15 iš 20 automobilių buvo ir be bilietėlių, ir be lipdukų arba apmokėtas stovėjimo laikas buvo jau senokai pasibaigęs.

15min.lt žurnalistai atliko paprastą eksperimentą – apžiūrėjo sostinės Lukiškių gatvėje, prie Lukiškių aikštės, mokamoje aikštelėje sustatytus automobilius.

Susidarė įspūdis, jog miesto vairuotojai jau seniai yra pajutę, kad eismo prižiūrėtojams tapo našta užtikrinti tvarką Vilniuje.

Rezultatas: dauguma žmonių metė brangiai kainuojantį įprotį – mokėti už mašinos stovėjimą mokamose aikštelėse.

Antradienį 17 val. apžiūrėjus minėtoje aikštelėje paliktus 20 automobilių, mažiausiai 15 iš jų neturėjo jokių ženklų, kad už stovėjimą sumokėta. Tik dviejose mašinose už stiklo buvo padėti stovėjimo aparatų čekiai, kuriuose buvo matyti, kad už paslaugą sumokėta, o leidžiamas stovėjimo laikas dar nepasibaigęs. Dar trys automobiliai buvo su specialiais mobiliojo ryšio operatorių lipdukais, todėl galima daryti prielaidą, kad jų vairuotojai sąžiningai susimokėjo trumposiomis SMS žinutėmis.

Kiti 15 automobilių buvo ir be bilietėlių, ir be lipdukų arba apmokėtas stovėjimo laikas buvo jau senokai pasibaigęs (nuotraukų galeriją galite pamatyti čia).

Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./Pasiteisinimas
Pėstieji nė motais.

Beje, dėl kelių ar keliolikos litų vairuotojai ne tik gadinasi nervus drebėdami, kad grįžę ras užblokuotą ratą, bet ir verčiasi per galvą bandydami įmantriausiais būdais imituoti, neva už paslaugą sumokėta: vieni prisiklijuoja paslaptingų lipdukų, kiti prikrauna krūvas senų mokėjimo bilietėlių, treti palieka už stiklo kažin kokį pažymėjimą.

Būtent šioje aikštelėje Lukiškių gatvėje į 15min.lt akiratį neseniai buvo pakliuvęs žinomas Vilniaus pramogų verslo atstovas turkas DJ Sezzy, kai savo prašmatnųjį tiuninguotą visureigį Cadilac Escalade paliko mokamoje vietoje porai valandų, o susimokėjo vos už 20 minučių. Žvaigždė aiškino esantis labai drausmingas vairuotojas, o šiuo atveju siūlė pagirti jį už tai, kad apskritai nepatingėjo tolokai eiti iki bilietų automato ir nepagailėjo lituko.

15min.lt pastebėjo, kad šioje aikštelėje apskritai tvyro eismo chaosas, dalis vairuotojų negalvoja nei apie kolegas, kuriems kenkia, nei apie pėsčiuosius, kuriems nelieka praėjimo, nei apie galiojančias eismo taisykles bei mokėjimo už stovėjimą tvarką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius