Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Neįgaliųjų genocidas“ prie VRM poliklinikos tęsiamas (nuotraukos, atnaujinta 15.20 val.)

15min.lt penktadienį vėl įsitikino: priešais pareigūnų gydymo įstaigą Vilniaus centre visada stovi automobiliai, tačiau neįgaliųjų transporto tarp jų nepamatysi.
Pažeidėjai su MB ir VW
Pažeidėjai su MB ir VW / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Gėdinga situacija sostinės centre, Dainavos gatvėje, kur įsikūrusi pareigūnų lankoma Sveikatos priežiūros tarnybos prie VRM respublikinė Vilniaus poliklinika, nesikeičia.

Neįgaliesiems skirtas vietas čia kasdien užima pažeidėjai. Taisykles galimai pažeidžia arba pareigūnai, kurie vadovaujasi principu, jog „varnas varnui akies nekerta“, arba visiškai suįžūlėję paprasti piliečiai, kuriems įspūdžio nedaro net tai, po kokios įstaigos langais jie ignoruoja taisykles.

Penktadienio rytą dviejose neįgaliųjų vietose prie VRM poliklinikos stovėjo Mercedes Benz ir VW Passat, nepiktybiškai, vienu ratu į svetimą teritoriją buvo įvažiavęs ir Ford Focus.

Kai 15min.lt fiksavo šiuos pažeidimus, netoliese sukiojosi „Eismo kontrolės“ ekipažas. Vienas jo narių teisinosi, kad jie yra tik techniniai mokėjimo aparatų prižiūrėtojai, net neturintys blokavimo įtaisų. „Aš tik galiu paskambinti 112. Arba aš dar paskambinsiu savo viršininkui“, – pasiūlė sostinės savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ darbuotojas.

15min.lt ketvirtadienį rašė, kaip šias vietas prie poliklinikos užėmė „neįgalieji“ su Peugeot ir Renault.

Anksčiau į Fotopolicijos rubriką buvo patekęs įžūliai čia numestas BMW X6.

Kovo mėnesį buvo užfiksuotas visureigis Nissan su ereliu, nepaženklintas invalido lipduku nei iš priekio, nei iš galo, tačiau neįgaliojo lipdukas gulėjo ant mašinos priekinio skydelio.

Papildyta 15.20 val. Penktadienio popietę prie VRM poliklinikos tvarkos nepadaugėjo. 15min.lt apie 14 val. čia užfiksavo pažeidėjus su Chrysler 300M bei BMW. Pastarojo automobilio vairuotojas parodė, kad paslėpęs salone turi ir neįgaliojo pažymėjimą, ir atitinkamą lipduką. Jo neklijuoja, nes mašina registruota firmos vardu. Vos BMW išvažiavo, į jo vietą stojo pažeidėjas su Mitsubishi Space Wagon (galerija papildyta naujomis nuotraukomis).

Apie padėtį neįgaliųjų vietose Dainavos gatvėje naujienų portalas 15min.lt penktadienį atskirai informavo Lietuvos policijos Eismo priežiūros tarnybą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius