Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Po 15min.lt publikacijos apie pažeidimą meras Artūras Zuokas pasiprašė baudos

Savaitgalį 15min.lt redakciją pasiekė skaitytojo Sauliaus, pastebėjusio ir užfiksavusio ant šaligatvio Žirmūnuose paliktą A.Zuoko elektromobilį BMW i3, laiškas. Po publikacijos apie tai A.Zuokas savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje paskelbė pasiprašęs baudos.
Artūro Zuoko elektromobilis
Artūro Zuoko elektromobilis

15min.lt skaitytojas užfiksavo jo automobilį, paliktą ant šaligatvio viename iš siaurų Žirmūnų kiemų. Šiuo automobiliu meras važinėja jau kelis mėnesius, kaip gyrėsi, nusipirko jį savo lėšomis.

Žirmūnų gyventojų pasipiktinimą didina ir tai, kad visiškai neseniai Žirmūnų gatvės 48 ir 52 namų gyventojai buvo nemaloniai nustebinti, radę pranešimus apie baudas už ne vietoje stovinčius automobilius. Automobiliai šių daugiabučių kiemuose stovėjo įprastose vietose, nes, kaip teigia gyventojai, tiesiog nėra kur jų kitur laikyti. Tačiau Viešosios tvarkos pareigūnams jie užkliuvo ir gyventojams palikti rašteliai su reikalavimu susimokėti baudas nuo 100 iki 300 Lt.

„Paprašiau, kad mane nubaustų už Kelių eismo taisyklių pažeidimą, kurį padariau sekmadienį Žirmūnuose, kai rinkau parašus. Gyventojas, kuris nufotografavo, teisus, nes tai mano klaida, nors taip buvo statomi daugiau nei šimtas automobilių. Bauda – 14 eurų“, – socialiniame tinkle rašė A.Zuokas.

Toliau Vilniaus meras prabilo apie amžiną automobilių parkavimo problemą daugiabučių namų kiemuose.

„Vilniaus miesto savivaldybė parengė Žirmūnų kiemų sutvarkymo planus, kurie leistų padidinti parkavimo vietų skaičių. Tačiau galimi ir greiti sprendimai. Jei gyventojai pritartų, galėtume pastatyti ženklą – 831, kuris leidžia stovėti būtent taip, kaip stovi dauguma automobilių – vienu ratu ant pėsčiųjų tako. Aišku, privalu garantuoti galimybę praeiti pėstiesiems, mamoms su vežimėliais“, – rašė A.Zuokas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius