Vilniaus policija: neleistiną parkavimą liudijančios nuotraukos turi būti kokybiškos

Vilniaus policija praneša, kad žmonės siųsdami pareigūnams nuotraukas apie KET pažeidimus, turi pasistengti.
Pasak 15min.lt skaitytojo, policininkės pastatė automobilį su avariniu signalu ir nuėjo pietauti į kinų restoraną Islandijos ir Pamėnkalnio gatvių sankirtoje.
Pasak 15min.lt skaitytojo, policininkės pastatė automobilį su avariniu signalu ir nuėjo pietauti į kinų restoraną Islandijos ir Pamėnkalnio gatvių sankirtoje. / 15min skaitytojo nuotr.

Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas ne kartą yra raginęs piliečius fotografuoti ir el. pašto adresu lpept@policija.lt siųsti policijai neleistinai, pažeidžiant Kelių eismo taisykles (KET) pastatytų automobilių nuotraukas.

Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 256 str. numato, kad įrodymais administracinio teisės pažeidimo byloje gali būti bet kokie faktiniai duomenys, kuriais remdamasis pareigūnas nustato, ar yra padarytas administracinis teisės pažeidimas. To paties straipsnio 2 dalyje numatyta, kad įrodymais gali būti nuotraukos, vaizdo ir garso įrašai, liudytojų parodymai ir pan. Pradedant administracinio teisės pažeidimo bylos teiseną būtina surinkti tikslius duomenis ir objektyvius įrodymus apie galimai padaryto pažeidimo (taip pat ir pastatant automobilį) aplinkybes.

Siekdami sklandaus ir veiksmingo administracinių teisės pažeidimų bylų nagrinėjimo, pareigūnai pateikia reikalavimus policijai siunčiamoms, teisės pažeidimą fiksuojančioms nuotraukoms: nuotrauka turi būti ryški ir kokybiška, ne didesnės kaip 750x1000 pikselių raiškos; nuotraukoje turi būti aiškiai matomas automobilio valstybinis numeris ir aplinka, iš kurios būtų galima vienareikšmiškai spręsti apie KET pažeidimo faktą – konkreti automobilio pastatymo vieta ir greta esantys objektai, parodantys, kad pastačius automobilį yra padarytas teisės pažeidimas: kelio ženklai, pėsčiųjų ar dviračių takas, veja ir pan.

Be to, nuotraukos lydraštyje turėtų būti nurodomi šie duomenys: tikslus užfiksuoto pažeidimo vietos adresas (miestas, gatvė, namo numeris), tiksli nuotraukos padarymo data (metai, mėnuo, diena, valanda ir minutės), pažeidimą užfiksavusio ir jo padarymo aplinkybes žinančio asmens kontaktiniai duomenys, leidžiantys jį kviesti liudytoju administracinio teisės pažeidimo byloje.

Pageidautina, kad viename el. laiške – pranešime apie KET pažeidžiantį automobilio statymą būtų siunčiamos ne daugiau kaip dvi pažeidimą įrodančios nuotraukos. Siunčiant nuotraukas, kuriose užfiksuoti neleistinai neįgaliesiems skirtas stovėjimo vietas užimantys automobiliai, prašome pažeidimą fiksuoti nufotografavus automobilį iš priešakio ir iš galo, kad būtų matoma, jog automobilis nepaženklintas neįgaliojo skiriamuoju ženklu (ženklais).

Dėl kiekvieno reikalavimus atitinkančio pranešimo apie nuotraukoje užfiksuotą teisės pažeidimą (neleistinai parkuojamą automobilį at kito pobūdžio pažeidimą) teisės aktų nustatyta tvarka pradedamas tyrimas. Nustačius administracinio teisės pažeidimo faktus, pažeidėjai yra baudžiami Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso nustatyta tvarka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius