-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniečio pavyzdys: paskambino 112 ir miesto centre sustabdė girtą vairuotoją

„Norėčiau, kad tai būtų pavyzdys ne tik girto vairuotojo sustabdymo, bet ir pilietiškumo. Nereikia bijoti skambinti 112, pamačius ką nors įtartino – policija reaguoja greitai“, – kalbėjo vilnietis Rytis, kurio dėka miesto centre vinguriavęs automobilis buvo sustabdytas, o jo vairuotojas – nubaustas.
Rytinis policijos reidas Vilniuje
Policininkas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Rytis pasakojo, kad sostinės Panerių gatvėje pastebėjo priešpriešine eismo juosta važiuojantį automobilį, kuris jam iškart sukėlė įtarimą. Truputį pasekęs, jis abejonių nebeturėjo – vairuotojas yra apsvaigęs.

Sustabdytas girtas vairuotojas
Sustabdytas girtas vairuotojas

„Paskambinau 112, nupasakojau situaciją ir sekiau įtariamąjį, kol Liepkalnio gatvėje jį sustabdė 4 policijos ekipažai. Pakeliui jis dar spėjo apdaužyti 4 kitus automobilius, važiavo pro Geležinkelio stotį, kur daug pėsčiųjų perėjų. Policija nuo mano skambučio jį sustabdė per 5-7 minutes“, – greita pareigūnų reakcija stebėjosi pilietiškas vyras.

Jo įtarimai pasitvirtino – vairuotojui pasitikrinus alkotesteriu, šis parodė 2,42 promilės – vidutinį girtumo laipsnį. Patikrinę vairuotojo dokumentus pareigūnai stebėjosi, jog šiam vyrui teisės buvo prieš porą dienų atimtos – jis turėjo tik laikiną vairuotojo pažymėjimą.

„Keisčiausia, kad per tas kelias minutes niekas daugiau neskambino į 112. Girtas vairuotojas važiavo pačiame centre, apdaužė keturis automobilius, o niekas į tai neatkreipė dėmesio. Žmonės neturėtų abejoti tokiais atvejais – užtenka paskambinti 112 ir tolesnį darbą atlieka pareigūnai. Už melagingą pranešimą juk niekas nenubaus, jeigu įtarimai ir nepasitvirtins“, – kalbėjo Rytis.

Sulaikytas girtas vairuotojas
Sulaikytas girtas vairuotojas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius