Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 25

7 dalykai, kurių nežinojote apie tolimųjų reisų sunkvežimius

Daugelis jūsų perkamų daiktų kažkuriuo savo gyvenimo metu buvo sunkvežimyje. Ilgų nuotolių sunkvežimiai yra tarsi ekonomikos kraujo kūneliai, išnešiojantys tai, kas svarbu. Sunkvežimius keliuose matote dažnai, bet ar daug apie juos žinote? Ir kodėl, Kodėl, dėvėdami padangas, sunkvežimiai lėtėja? Štai 7 dalykai, kurie nustebins žmones, kurie vairuoja tik lengvuosius automobilius.
Atnaujinta galingiausių Scania V8 variklių linija
Vilkikas / Gamintojo nuotr.

Tarp mūsų skaitytojų yra daug ilgųjų reisų vairuotojų – jei esate vienas iš jų, šis straipsnis nėra skirtas jums. Niekas negimė žinodamas visko, o šioje svetainėje mes dalijamės smalsumu. Pavyzdžiui, ar pastebėjote, kad šoniniai sunkvežimių ir autobusų veidrodėliai skiriasi? O ar kada susimąstėte, kodėl sunkvežimiai (kaip ir autobusai bei traktoriai) beveik visada yra varomi galiniais ratais? Štai dar 7 įdomūs faktai, dažnai nežinomi žmonėms, kurie nevairuoja sunkvežimių.

Ar dažnai keičiate variklio alyvą?

Įprastai automobilio variklio alyva keičiama kas 8-15 tūkstančių kilometrų – gamintojai retai nurodys didesnį intervalą. Šie skaičiai nė iš tolo neprilygsta sunkvežimiams.

Ilgų nuotolių sunkvežimis tarp variklio alyvos keitimo nuvažiuoja iki 100-150 tūkstančių kilometrų. Galite įsivaizduoti, kad jei taip būtų ir su lengvaisiais automobiliais, dažna 10 metų senumo mašina važinėtų su originaliais (techniškai, antraisiais) tepalais. Tokie ilgi serviso intervalai sunkvežimiams yra būtini, kad netektų stoviniuoti kiekvieno reiso metu.

Tik kaip tai įmanoma? Viskas labai paprasta – sunkvežimio variklio darbiniai sūkiai yra gerokai žemesni – retai pakyla virš 1,5 tūkstančių apsisukimų per minutę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius