Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

9 įdomiausi JAV prezidentų ir kandidatų automobiliai

Kas ketverius metus JAV renkamas vis kitas prezidentas. Tai reiškia, kad automobilių entuziastai gali paganyti akis į vis kitokį prezidentinį transportą, kuris keičiasi kartu su kiekvienu naujai išrinktu prezidentu.
Billas Clintonas vairuoja „Ford Mustang“
Billas Clintonas vairuoja „Ford Mustang“

Ne mažiau įspūdingi už prezidentinius automobilius yra išrinktųjų asmeninės transporto priemonės, kurias jie vairuodavo iki užimdami aukštas pareigas. Kai kurių kandidatų į prezidentus automobiliai taip pat yra verti dėmesio.

Hillary Clinton „Chevrolet Express“

Hillary Clinton, kuri ruošiasi kandidatuoti ateinančiuose JAV prezidento rinkimuose, vežioja įspūdingai atrodantis keleivinis mikroautobusas „Chevrolet Expess“, kuris buvo šiek tiek patobulintas gamintojo – „Chevrolet“ yra šarvuotas.

Tačiau H. Clinton automobilis tikrai nėra pats įdomiausias agregatas, naudotas prezidentų, ar norinčių jais tapti žmonių.

Baracko Obamos vežėčios

Ko gero, geriausiai atpažystamas prezidentinis automobilis yra „The Beast“ (liet. – žvėris). Tai juodas, šarvuotas, neperšaunamas „Cadillac“ limuzinas. Šis aštuonių cilindrų variklį turintis monstras ryja sunkiai suvokiamus 70 litrų benzino šimtui kilometrų įveikti. Taip, jūs perskaitėte teisingai.

Tačiau 44-asis JAV prezidentas ne visada važinėjo su šiuo monstru - iki užimdamas tokias pareigas, tai jis pats vairavo „Chrysler 300C“.

Šis, aštuonių cilindrų variklį turintis monstras, ryja sunkiai suvokiamus 70litrų benzino šimtui kilometrų įveikti.

B. Obamai tapus prezidentu, šis automobilis interneto skelbimų portale eBay.com parduotas už daugiau nei milijoną JAV dolerių.

Automobilio istoriją tikrinęs pirkėjas pamatė, kad automobiliu B. Obama sukorė apie 30 tūkst. kilometrų.

George'o W. Busho „Ford“ automobilis

Būdamas prezidentu, G. W. Bushas dažniausiai važinėdavo baltos spalvos „Ford F-Series“ pikapu. Važinėdamas už šio, didelio pikapo vairo savo fermoje Teksase, prezidentas atrodydavo kaip tikras kaimo ūkininkas, trūkdavo dar šiaudo tarp dantų.

Billo Clintono 1967 metų „Ford Mustang“ kabrioletas

Anksčiau šis gražuolis priklausė B. Clintono jaunesniajam broliui Rogeriui, tačiau vėliau automobilis atsidūrė prezidento automobilių parke.

Pranešama, kad jis pats automobiliu viešumoje nuvažiavo apie 76 metrus.

Ne dažnai prezidentams leidžiama patiems vairuoti automobilius, tačiau jam buvo padaryta išimtis ir jis per „Ford Mustang“ 30 metų jubiliejaus šventę pats vairavo savo kabrioletą. Pranešama, kad jis pats automobiliu viešumoje nuvažiavo apie 76 metrus.

Ronaldo Reagano subarikas

Pasak gandų ir nepatvirtinų pranešimų, šis buvęs JAV prezidentas vairuodavo savo „Subaru“ aplink nuosavą rančą Kalifornijoje.

Vienoje istorijoje sakoma, kad R. Reigano „Subaru“ gamintojai prašydavo vairuoti šį automobilį, kad šis vis praneštų visuomenei, koks geras yra šis automobilis, naudojamas kaip darbinis transportas.

Lyndono B. Johnsono automobilis – amfibija

Šio prezidento transporto priemonė – keisčiausia iš visų, pateiktų šiame sąraše. Angliškai ji vadinasi „Aphicar“. Išvertus į lietuvių kalbą tai reikštų „Amfibija – automobilis“. Kaip jau supratote, tai transporto priemonė, važiuojanti ant kelio ir plaukiojanti ant vandens.

Kartą tuometinis sveikatos ir švietimo sekretorius Josephas A. Califano papasakojo keistą istoriją, nutikusią važinėjant su prezidentu:

Prezidentas pradėjo juoktis, tada supratau, kad sėdime ne šiaip mašinoje, o amfibijoje

„Kartą aš, kartu su prezidentu Johnsonu ir Vicky McCammonu, važinėjome nedideliame, mėlyname automobilyje su nuleistu stogu. Priartėje prie nedidelės nuokalnės, kuri veda į vandenį, pradėjome link ten važiuoti. Visi išsigandome, o prezidentas pradėjo rėkti „Stabdžiai neveikia, jie užsikirto!” Mes tėškėmės į vandenį, iš karto nespėjęs suprasti, kas nutiko, ėmiau kabarotis lauk iš automobilio, tačiau jis plūduriavo. Prezidentas pradėjo juoktis, tada supratau, kad sėdime ne šiaip mašinoje, o amfibijoje.“

Prezidentinis limuzinas, kuriame buvo nušautas Johnas F. Kennedy

Automobilis savo gyvenimą pradėjo kaip serijinis 1961 metų „Lincoln Continental“ keturių durų kabrioletas, tačiau vėliau buvo modifikuotas prezidentiniam naudojimui ir specialiųjų tarnybų pervadintas į „X-100“.

Keista, tačiau po prezidento J. F Kennedy nužudymo, automobiliu toliau naudojosi prezidentai Johnsonas, Nixonas, Carteris, ir tik 1977 automobilis buvo išleistas į „pensiją“.

Dabar jį galite išvysti Henry Fordo muziejuje Detroite, Mičigano valstijoje.

Harry Trumeno „Chrysler“ modeliai

Harry Trumenas, 33-iasis JAV prezidentas, buvo lojalus „Chrysler“ pirkėjas ir vairuotojas. Du iš jo „Chrysler“ automobilių galite išvysti jo prezidentinėje bibliotekoje, Kanzaso mieste.

Įdomu tai, kad baigęs prezidento karjerą, Trumenas nusipirko, žinoma, automobilį „Chrysler“ ir po to juo leisdavosi į ilgas keliones kartu su savo žmona.

25-asis prezidentas V. McKinley buvo pirmasis JAV prezidentas, naudojęs transporto priemonę.

Villiamo McKinley garo mašina

Benzinas ne visuomet buvo automobilių degalais. Tiesą sakant, 25-asis prezidentas V. Makinlis buvo pirmasis JAV prezidentas, naudojęs transporto priemonę.

Jo automobilis buvo garo mašina, pavadinimu „Stanley Steamer“, ir kaip teigia šaltiniai, savo laiku buvo technologiškai stipriai pažengęs automobilis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius