-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Akibrokštas prie Kauno „Iki“: atvykai apsipirkti – susimokėk už automobilio parkavimą

Prie Kauno Tvirtovės alėjoje veikiančios mažytės „Iki“ parduotuvės susiklostė pirkėjams itin atgrasi situacija: atvykęs apsipirkti automobiliu, nerasi nė vienos nemokamos vietos jam pastatyti. Šalia „Iki“ išnuomoto pastato esanti aikštelė priklauso Kauno miesto savivaldybei, tad parkavimas, kaip ir visoje Tvirtovės alėjoje, joje yra mokamas.
Stovėjimo vietos
Stovėjimo vietos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

15min skaitytojas Haris į šią „Iki“ parduotuvę užsuko, norėdamas nusipirkti mineralinio vandens buteliuką. Tačiau supratęs, kad tas pirkinys jam kainuos mažiau nei pats automobilio prie parduotuvės palikimas, vyras apsisuko ir nuvažiavo.

Atvažiuoji apsipirkti į parduotuvę ir dar turi susimokėti už stovėjimą? Kažkoks absurdas.

„Šalia „Iki“ yra apie 10 vietų, skirtų jos lankytojų automobiliams. Ženklą, kad reikia susimokėti, pastebėjau, kai atvažiavau pas seserį į svečius ir norėjau nusipirkti mineralinio vandens. Prieš keturis mėnesius ženklų jokių dar nebuvo. Atvažiuoji apsipirkti į parduotuvę ir dar turi susimokėti už stovėjimą? Kažkoks absurdas. Niekur nieko panašaus nesu matęs“, – stebėjosi skaitytojas.

Netoli šios „Iki“ parduotuvės yra Kauno klinikos, į kurias kasdien suguža daugybė žmonių, tad rasti laisvą vietą, kur galima teisėtai palikti savo automobilį – sudėtinga. Todėl transporto priemonių statymas Kauno klinikų apylinkėse beveik visur yra apmokestintas. Apmokestinta, kaip ir visa Tvirtovės alėja, ir minima aikštelė prie „Iki“. Mokesčio reikalaujama automobilį parkuojant darbo dienomis nuo 8 valandos ryto iki 18 valandos vakaro. Ten galioja „mėlynoji zona“, tad valanda parkavimo kainuoja 0,6 euro.

Ar išties nėra apsipirkti atvykusiems vairuotojams palankesnių sprendimų? Pvz., Vilniuje nemokamas automobilių statymas prie vieno ar kito prekybos centro galioja valandą ar dvi. Taip atbaidomi ne apsipirkti atvykę vairuotojai. Šį klausimą uždavėme ir „Iki“ atstovams, kurie sutiko įvertinti Kaune susiklosčiusią situaciją.

Pasak prekybos tinklo „Iki“ viešųjų ryšių vadovės Bertos Čaikauskaitės, minima parduotuvė Kaune veikia išnuomotose patalpose, o šalia pastato esanti automobilių stovėjimo aikštelė priklauso Kauno miesto savivaldybei. Jos sprendimu Tvirtovės alėjoje yra apmokestintas automobilių statymas.

„Suprantame, kad tokia situacija yra nemaloni mūsų prekybos tinklo pirkėjams. Mes kalbamės su Kauno miesto savivaldybe ieškodami visoms pusėms naudingo sprendimo ir dedame visas pastangas, kad situacija pasikeistų.

Patogių ir erdvių automobilių stovėjimo aikštelių įrengimas yra vienas iš mūsų veiklos prioritetų plečiant parduotuvių tinklą. Nemokamas valandas automobilių stovėjimo aikštelėse turime galimybę suteikti tik mūsų valdomuose sklypuose. Kitu atveju tokios galimybės neturime“, – paaiškino B.Čaikauskaitė.

Ji pabrėžė, kad „Iki“ savo pirkėjus visuomet informuoja apie automobilių stovėjimo galimybes ir taikomus apribojimus šalia prekybos tinklo parduotuvių. Šiuo konkrečiu atveju apie tai, kad parkavimas prie parduotuvės yra mokamas, papildomai informuota pakabintame „Iki“ plakate.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius