Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aktualu ir Lietuvai: iki šiol dar niekas automobilių taip netestavo

Naujasis testas nustatys, kaip greitai vairuotojas ir keleiviai gali išlipti iš skęstančio automobilio. Bandymo metu automobiliai bus panardinami į vandens talpas.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Automobilių saugumą kontroliuojanti Australijos organizacija ANCAP pristato visiškai naujo tipo avarijų testą. Nuo 2023-iųjų sausio automobiliai bus pradedami taip bandyti.

Australijoje dažnai pasitaiko atvejų, kai vandenyno ir upių vanduo apsemia automobilius. Išlipti iš skęstančio automobilio nėra lengva. Skęstant didėja slėgis, todėl labai sunku atidaryti duris. ANCAP mano, kad gamintojai turėtų suteikti galimybę per 10 minučių (jei viduje yra oro) išlipti iš skęstančio automobilio – atidaryti dureles arba nuleisti elektrinius langus.

Jei tai techniškai neįmanoma, reikėtų apsvarstyti alternatyvius gelbėjimosi būdus. Pavyzdžiui, galima suteikti galimybę nuleisti stiklą rankiniu būdu arba išmušti jį specialiu įrankiu.

Jei ANCAP patirtis bus sėkminga, greičiausiai naujo tipo testą pristatys Europos organizacija „EuroNCAP“ ir panašios struktūros Azijoje bei JAV.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius